Ulaşım Şurası Tekirdağ’da başladı

Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Durak Gazetesi ve İstanbul Taksiciler Esnaf Odası işbirliğinde düzenlenen ‘Ulaşımda İl İl Türkiye Şurası’na katıldı.

GÜNDEM 18.02.2013 15:19:00 0
Ulaşım Şurası Tekirdağ’da başladı
1 NİSAN’DA UYGULANMAYA BAŞLANACAK
Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nda geniş çaplı bir katılımla gerçekleştirilen şurada konuşan Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Tekirdağ Belediyesi olarak Ulaşım Master Planı’nı tamamladıklarını belirterek, “Tekirdağ Belediyesi olarak daha sağlıklı bir ağının oluşması için deyim yerindeyse iğneyle kuyu kazar gibi çalıştık. Tamamiyle bir kaos ortamının hakim olduğu ulaşım sistemini bir temele oturttuk. İhtiyaç duyulan tüm rakamsal verileri topladık. Artık Ulaşım Master Planımızın sonuna geldik. 1 Nisan itibariyle Tekirdağ’da uygulamalara başlanacak” dedi.
 
DÜZENLENMESİ ARTIK BİR ZORUNLULUK
Taksici esnafı ile ilgili de önemli çalışmalarda bulunduklarını dile getiren Başkan Dalgıç, “Göreve geldiğimizde taksicilik sektöründe tam anlamıyla bir keşmekeş hakimdi. Taksici esnaflarımızla sık sık bir araya gelerek taksi duraklarında düzenlemelere gittik. Haksız rekabeti önleme adına çalışmalar yaptık. Şehir içinde hatların düzenlenmesi artık bir zorunluluk. Kaos ortamında kurtulmak durumundayız. Düzene kavuşan taksicilik ve ulaşımla birlikte değer artışı da dadha fazla olacaktır” diye konuştu.
 
KATILIM YOĞUNDU
Yeni kanun ile birlikte büyükşehir olan 13 ilde düzenlenecek olan ve ilkinin Tekirdağ’da gerçekleştirildiği, ulaşım konusu ve taksicilerin sorunlarının masaya yatırıldığı Ulaşım Şura’sına Başkan Dalgıç’ın yanı sıra Vali Vekili Ahmet Büyükçelik, İstanbul Milletvekili Metin Külünk, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur, Tekirdağ Esnaf Odaları Birliği Başkanı Sami Kayın, Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Eti, Tekirdağ Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şenol Turan, Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz, sivil toplum
kuruluşlarının temsilcileri ve taksici esnafları katıldı.
 
Marmara Haber Merkezi