Polisim sendikalılaşması ileri demokrasinin bir parçası değil mi?

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, sendika isteyen emniyet mensupları hakkında soruşturma açıldığı iddialarını meclis gündemine taşıdı.

GÜNDEM 17.02.2013 14:28:00 0
Polisim sendikalılaşması ileri demokrasinin bir parçası değil mi?
DESTEK VEREN POLİSLERE SORUŞTURMA AÇILDI
Sendika kurmaya karar verdiklerinden bu yana AKP hükümetinin baskısı altında kalan ve hala da kurulmasına sıcak bakılmayan Emniyet-Sen’in Genel Başkanının meslekten ihraç edildiğini, sendikaya destek veren polisler hakkında da soruşturma açıldığının belirtildiğini ifade eden Köprülü, “Polisi; amirlerinin ve siyasilerin baskısından kurtararak, kendi haklarına daha iyi sahip çıkmak için, Anayasa’da kendilerine verilen hakkı kullanarak sendika kurmak isteyen Emniyet-Sen kurucuları, AKP’nin engellemeleriyle karşılaşmaya devam ediyor. Sendikalaşma sürecinde yaşadıkları; görev yerlerinin değişmesi, nöbet sürelerinin artması gibi yaptırımlara maruz kalan sendika üyeleri şimdide Başkanlarının görevden ihraç edilme kararıyla karşılaşmışlardır. Sendika başkanı tanık olduğu bir suçu  bildirmediği iddiasıyla görevden alınmış, sendikaya destek veren polisler hakkında  soruşturma açılmıştır” dedi.
 
BAKAN GÜLER’E SORDU
İleri demokrasi iddiasındaki AKP hükümetinin kendi polis devletini kurma idealinde olması sebebiyle, ülke demokrasisine katkı yapacak, hakkını arayacak, iktidarına engel teşkil eden işçi, memur, köylü, esnaf, çiftçi, öğrenci tüm kesimlerin seslerini kesecek politikalarını, halkın vicdanını dinlemeden uygulamaya devam ettiği söyleyen Köprülü, İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından yanıtlanması istemiyle sunduğu soru önergesinde şu soruları yöneltti: “Sendikalaşmaya karar verdikleri ilk günden bu yana baskı, tehdit, görevden ihraç edilme zulmüyle karşılaşan ve sadece Emniyet mensuplarının haklarını korumak üzere kurulan Emniyet-Sen’in Genel Başkanını hangi gerekçeyle,ifadesi dahi alınmadan görevden ihraç ettiniz? Emniyet-Sen Genel Başkanını görevden ihraç etmenizin tek sebebi; diğer sendika üyelerine ve tüm emniyet mensuplarına gözdağı vererek, polislerin sendikalaşmasını engellemeye yönelik bir karar mıdır? İfadesi dahi alınmadan komik bir olay sebebiyle ihraç edilen sendika başkanının bu olayı yaşamasının sebebi 23-24 Mart'ta yapılması düşünülen Emniyet Sen Genel Kurulu ile bir ilgisi var mıdır? Polisin sendikalaşması iktidarınız tarafından nasıl bir paniğe sebep olmuştur? Polisin sendikalaşmasını ileri demokrasisinin bir parçası olarak değerlendirmiyor musunuz? 12 Eylül referandumunda sendikalaşmanın önündeki her türlü engeli kaldıracağınızı, hatta iki sendika hakkı vereceğinizi söylerken, emniyet mensuplarının sendikalaşmasına bu denli karşı çıkmanız büyük bir çelişki ve aldatmaca değil midir?”
 
Marmara Haber Merkezi