14 proje desteklenecek

Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı hakkında bilgi verdi.

GÜNDEM 17.02.2013 14:09:00 0
14 proje desteklenecek
14 PROJE YATIRIM PROGRAMINA ALINDI
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Tebliği (Tebliğ No:2012/64) çerçevesinde İl Müdürlüğümüze 18 adet proje başvuru yapıldığını ifade eden Sarı, İl Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından projeler değerlendirilerek Bakanlığımıza gönderildiğini, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Merkez Proje Değerlendirme Komisyonunca yapılan nihai değerlendirilme sonucu 14 projenin yatırım programına alındığını söyledi.
 
YÜZDE 50’SİNİ BAKANLIK KARŞILAYACAK
Programa alınan projelerden de bahseden İl Müdürü Orhan Sarı, projelerden 1 tanesini Yeni Tesis, 1 tanesinin Tamamlama ve 12 tanesinin Kapasite Artırımı ve Teknoloji Yenileme Projesi olduğunu ifade ederek “Programa alınan 14 adet projenin yatırım tutarı toplam 7 milyon 851 bin 640 TL’dir. Bu kapsamda projelerin tamamlanması durumunda Bakanlığımızca desteklenecek yüzde 50 hibe tutarı 3 milyon 875 bin 820 TL olacak” dedi.
 
ÇEVRENİN KORUNMASI DİKKATE ALINACAK
Sarı “Bu programla, doğal kaynaklar ve çevrenin korunması dikkate alınarak, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması amaçlanmaktadır” dedi.
 
Marmara Haber Merkezi