Trakya Birlik'ten ortaklarına kredi

Trakya Birlik'in ayçiçeği ekim dönemi hazırlıklarına katkı sağlamak ve yağlık ayçiçeği ekimini teşvik etmek amacıyla ortaklarına destekleme kredisi kullandıracağı ifade edildi.

GÜNDEM 14.02.2013 16:20:00 0
Trakya Birlik
KREDİ KULLANDIRILACAK
Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezer, birlik ortaklarına bu yılki ayçiçeği ekim döneminde tarla hazırlıklarına katkı sağlamak ve yağlık ayçiçeği ekimini teşvik etmek amacıyla, geçmiş iş yıllarında olduğu gibi bu yılda nakdi destekleme kredisi kullandırılacağını belirtildi.
 
EN AZ 1 TON
Sezen, 2012/2013 İş yılı Alım Kampanyası'nda rekolte beyannamesi vererek en az 1 tonluk yağlık ayçiçeği ürünü teslim etmiş ve halen kısa ve uzun vadeli vadesi geçen borcu bulunmayan ortakların, teslim ettiği ürünle doğru orantılı olarak kredilendirme limitleri dahilinde destekleme kredisi kullanabileceğini belirtti.
 
TON BAŞINA 150 TL
Kredi dağıtımının 18 Şubat'ta başlayacağını söyleyen Sezen, “Yüzde 50 ürün teslim taahhüdünü yerine getirmiş ortaklarımıza ton başına 150 lira, yüzde 50 taahhüdünü yerine getirmemiş ortaklarımıza ise ton başına 75 lira tutarında destekleme kredisi kullandırılacak olup, kredinin vadesi 30 Eylül olacaktır. Birliğimizce 28 milyon lira tutarında destekleme kredisi kullandırılması öngörülmüştür” dedi.
 
Marmara Haber Merkezi