1 haftada 235 kilo eroin yakalandı

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürllüğü ekipleri 1 hafta içinde 2 ayrı ilde düzenlediği operasyonda 235 kilo eroin ele geçirdi. Uyuşturucu kaçakçılığı ile ilgili 5 ilde 9 kişi

GÜNDEM 11.02.2013 17:26:00 0
1 haftada 235 kilo eroin yakalandı
İLK OPERASYON KIRKLARELİ’NDE
İlk operasyon Kırklareli'nde gerçekleştirildi. Yapılan bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri, S.P.'nin kullandığı otomobili Kırklareli'nde durdurdu. Sürücü gözaltına alınırken, otomobilde arama yapıldı. Yakın tankı içerisinde zulalanmış 34 kilo eroin ele geçirildi. Konuyla ilgili gözaltına alınan sürücü S.P. emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

201 KİLO EROİN ELE GEÇİRİLDİ
İkinci operasyon ise 6 aylık bir çalışma sonucunda gerçekleştirildi. Edinilen bilgiye göre, polis bir uyuşturucu şebekesinin Türkiye üzerinden Avrupa'ya uyuşturucu götürmeyi planladığı belirlendi. Yapılan teknik ve fiziki takiplerde, şebekenin İran sınırından Hakkari'ye uyuşturucu getirdiği ve uyuşturucuları bir TIR ile taşımayı planladıkları tespit edildi. 31 Ocak'ta şebekenin uyuşturucu taşımak için kullandığı TIR ile bu araca öncülük eden başka bir TIR Yüksekova'dan hareket etti. 1 Şubat'ta Gaziantep'e ulaşan 2 TIR resmi yüklerini burada bir depoya boşalttı. Öncülük yaptığı iddia edilen TIR sürücüsü N.Ö., yükünü boşalttıktan sonra Gaziantep'te kaldı. Uyuşturucu yüklü TIR sürücüsü ise 2 Şubat'ta hareket ederek 3 Şubat'ta Karaman'a bir depoya ulaştı.
 
3 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON
Narkotik ekipleri, TIR'ın Karaman'da depoya ulaşmasının ardından operasyon hazırlığı yaptı. Yapılan ani baskınla TIR sürücüsü A. B. ile depoda bulunan H. H.Y., O.Y., M.Ö. gözaltına alındı. 3 ayrı ilde daha eş zamanlı operasyon yapıldı. Eş zamanlı operasyonla uyuşturucu kaçakçılığının nakliye boyutunu düzenlediği iddia edilen A.Y. Hakkari'de, öncülük yaptığı iddia edilen TIR'ın sürücüsü Necdet Ö. Gaziantep'te, uyuşturucunun sahibi oldukları iddia edilen F.A. ile E.A.'da İstanbul'da gözaltına alındı.
 
BEBEK BİSKÜVİLERİYLE AVRUPA'YA GÖNDERECEKLERDİ
Polisin baskın yaptığı depoda kuru gıda ve bebek bisküvisi bulunması dikkat çekti. Yapılan incelemede şebekenin uyuşturucuları bebek bisküvilerinin arasına koyarak Avrupa'ya göndermeyi planladıkları öğrenildi. Polisin yaptığı 2'inci operasyonda gözaltına alınan 8 şüpheli işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Mahkeme çıkan şüphelilerden A.Y., A.B., O.Y. tutuklanarak ceza evine gönderildi. F.A. ve E.A. adli kontrol şartıyla serbest kalırken, N.Ö. ile M.Ö. hakim kararıyla serbest bırakıldı.
 
Marmara Haber Merkezi