2014 seçimi, Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimidir

2009 yerel seçimleri öncesi Demokrat Parti Genel Başkanı iken Çerkezköy Belediye başkan adayını tanıtmak için, Demokrat Parti’den ihraç edildikten sonra 2010 yılında da Demokrasi Buluşmaları için Ã

GÜNDEM 10.02.2013 23:36:00 0
2014 seçimi, Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimidir
TEMİZ SİYASETTE FARKLI BİR DÖNEM BAŞLATTIK
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen sertifika töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ’ın açılış konuşması ile başladı. Törende konuşan AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut, Demokrat Parti’den ayrıldıktan sonra AK Parti’ye geçen Süleyman Soylu’ya “Siz bize yakışıyordunuz. Aramıza hoş geldiniz” sözleri ile seslendi. Yüzde 34 oy ile göreve gelen AK Parti’nin yüzde 50’nin üzerinde oy alabilecek konuma ulaştığını ifade eden Akbulut, “AK Parti merkez sağda önemli bir yere geldi. 7 milyona yakın üye sayısına ulaştı. AK Parti siyaseti biliyor. Siyasete okul olarak insan yetiştirmeye çalıştık. AK Parti bir okul. Temiz siyasette farklı bir dönem başlattık” dedi.
 
ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPILDI
Türkiye’nin ekonomisinin çok iyi olduğunu söyleyen Akbulut “Dünyada 2008’den beri kriz devam ederken, bizde enflasyon yüzde 6, faiz yüzde 5’lerde. İşsizlik oranı yüzde 9’lara indi. Herkesi mutlu etmek için önemli yatırımlar yapıldı. Bu zamana kadar ötelenen sorunlar bir bir gün yüzüne çıkarıldı ve çözüme kavuşturuldu. 400 milyar dolara yakıt kaynağımızı tüketen terör konusunda mücadele ediyoruz ve siyasi bir müzakere yürütüyoruz. Terör bittiğinde Türkiye’deki gelişim çok farklı yerlere gelecek” diye konuştu. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de AK Parti’nin Türkiye’nin geleceğini yönlendirecek insanları yetiştirmek amacıyla Siyaset Akademisi’ni açtığını ifade ederek “Türkiye’nin geleceği temiz siyasetle ileri gidecektir. Siyaset hayatın her alanında var. Siyaset AK Parti sayesinde daha ileri gidiyor” dedi.
 
EZBER BOZMAYA DEVAM EDİYOR
AK Parti Tekirdağ Ar-Ge Birim Başkanı Yavuz Avcı da AK Parti’nin eğitimi siyasete entegre ederek ezber bozmaya devam ettiğini söyledi. Sertifika töreninde konuşma yapan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur da AK Parti’nin ilklerin partisi olduğunu ve siyaset akademisinin de bu ilklerden biri olduğunu ifade etti. Çerkezköy’ün kendileri için gurur kaynağı olduğunu belirten Kambur “Partimiz kurulduğundan beri Çerkezköy bizim yüz akımızdır. Çerkezköylüleri kutluyorum” dedi.
 
BU İBREYİ DEĞİŞTİRMEMİZ LAZIM
2011 seçimlerinde CHP’nin Tekirdağ ve Trakya’da tavan yaptığını ve tarihinde almadığı oyu aldığını söyleyen İl Başkanı Ahmet Kambur “Önümüzdeki yerel seçimlerde bu ibreyi değiştireceğiz. 2002’de yüzde 17 oy ile başladık, 2007’de yüzde 27 ve 2011’de yüzde 36 oy aldık. 2014’te yapılacak olan seçimde yüzde 45’i yakalarız” diye konuştu.
 
TÜRKİYE’NİN GELECEK VİZYONUNU İNŞA ETTİ
Alkışlarla kürsüye gelen AK Parti Ar-Ge’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu da Türkiye’nin gelişimi üzerine konuştu. 1999 ve 2000’de Türkiye’nin 2 büyük deprem yaşadığını anımsatan Soylu “O dönem devletin iflas ettiği bir Türkiye tablosu vardı. Milletimizin geleceğe dönük özgüveni yıkılıyordu. O yıllar terörle mücadele, faili meçhuller ve ekonomik krizlerle geçti.Artık hayallerini enkazın altına gömen bir Türkiye, aciz bir devlet değil, Van depreminden 10 ay sonra depremzedelere evlerini yapıp teslim edebilen, yıkılan derslikler yerine yeni derslikler yapabilen bir Türkiye var. Sosyal donatı alanlarıyla beraber yıkılan ahıra varıncaya kadar halkına ‘yalnız değilsiniz, biz sizi enkazın altında bırakmayacağız’ diyen bir anlayış var. 10 yıldır bu kadronun yaptığı en önemli şey, Türkiye’nin gelecek vizyonunu inşa etmek oldu” dedi.
 
400 BİN ENGELLİYE MAAŞ VERİLİYOR
2002’de verginin her 100 lirasının 86 lirasını faize veren, insanlara yardım edemeyen bir Türkiye varken, şimdi verginin yüz lirasının 14 lirasını faize veren aradaki farkla ülkeye yatırım yapan bir anlayışın olduğunu ifade eden Soylu “400 bin hastaya evde sağlık hizmeti veren bir Türkiye’ye adım attık. Kendi insanını dini, dili, ırkına göre ayırmayan, insanı insan yerine koyup insanın varlığını en iyi şekilde bilen ve ona hizmet eden bir zihniyetle karşı karşıyayız. Yıllar önce ülkede 900 yoğun bakım ünitesi varken, şimdi bu sayı 10 bini aştı. Devlet yıllarca engellileri ve ailelerini kaderine terk etti. Şimdi ise 400 bin engelliye maaş veren bir anlayış var. Şuana kadar açılmayan her türlü problem ile yüzleşen bir anlayış ile karşı karşıyayız” ifadesini kullandı.
 
ÖNEMLİ BAŞARILARA İMZA ATTI
Etki alanını genişleten bir Türkiye’nin olduğunu söyleyen Süleyman Soylu “AK Parti sadece iktidar partisi değil, Türkiye’yi değiştiren, 21. Yüzyılın perspektifine hazırlayan, Türkiye’yi kendi bölgesinde lider yapan, 76 milyonu bir arada tutan gayreti ortaya koyan bir anlayışı sergiliyor. Demokrasi, özgürlük ve birlikte yaşama formülünü ortaya koyuyor” dedi. Yıllar önce kendi sorununu çözemeyen Türkiye’nin bugün Nijer’deki kadınların derdine bile uzanan bir Türkiye konumuna geldiğini söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, “10 yılda Türkiye önemli başarılara imza attı” dedi.
 
2 ÖNEMLİ GÖREVİMİZ VAR
Yapmaları gereken 2 önemli görev olduğunu söyleyen Süleyman Soylu “Zor bir 70-80 yıl geçirdik. Tahribatlarımızı tamir etmeliyiz. 2023 ve 2071’i planlamakla mükellefiz. 10 yıldır ülkenin tüm tahribatlarını onarmaya çalışan, insanları tekrar kucaklaştırmak isteyen bir anlayışı ortaya koyan bir Türkiye var. İlk kez Türkiye makas kapatıyor. 2007’de Türkiye’nin büyüklüğü yüz üzerinde 143 birime geldi” ifadesini kullandı. “Büyükşehir Yasası en temel zenginliğimizdir” diyen Soylu, kentsel dönüşümün de şehirlere yeni bir ruh vermek için yapılan bir çalışma olduğunu söyledi. Siyasetin makam ve koltuk için yapılabilecek bir hadise olmadığını belirten Soylu “Milletin büyük bir sorumluluğu var. İnsanın en hayırlısı insanlığa hizmet edendir. Yaratılmışların en hayırlısı insandır. İnsan, Allah’ın yeryüzündeki temsilcisidir. Biz insana hizmet edersek belki Allah’a ulaşırız. Siyasetin tek gayesi budur” şeklinde konuştu.
 
MİLLETİN İDARESİ YENİDEN MİLLETLE BULUŞACAK
10 yılda Türkiye’nin iyi bir yere geldiğini fakat bunun yeterli olmadığını söyleyen Soylu “Esas gayemiz zenginleşmek değil. Önemli bir medeniyet evinde oturuyoruz. Tüm zenginliklerimizi dünyaya göstermeli ve tanıtmalıyız. Dünyanın ilk 3-4 markasını oluşturmakla mükellefiz” dedi. 10 Mayıs 1950’de yapılan seçimin Türkiye’nin dönüşüm seçimi olduğunu söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu “6 Kasım 1983 seçimi milletin mührü eline aldığı dönüşüm seçimidir. 3 Kasım 2012 seçimi bir dönüşüm seçimidir. 12 Eylül 2010 referandumu bir dönüşüm seçimidir. Önümüzdeki yerel seçimler bu seçimlerin hepsinden çok daha fazla önemli. 2014 seçimi bildiğimiz bir belediye seçimi değil. 3 ay sonra yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi var. İlk kez millet kendi eliyle yürütmenin en üst noktasını sarsılmamak üzere belirleyecek. 2014 seçimi Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimidir. Milletin idaresini yeniden milletle buluşturma seçimidir” dedi.
 
BAŞBAKANIMIZA TEKİRDAĞ’I HEDİYE EDECEĞİZ
Konuşmaların ardından AK Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, HAS Parti’den AK Parti’ye geçen ilçe eski başkanı Ercan Erdoğan, HAS Parti eski meclis üyesi Hüseyin Şenses ve eski yönetim kurulu üyelerine parti rozetlerini taktı. 30 yıldır siyasetin içinde olduğunu söyleyen Hüseyin Erdoğan “Şimdi de AK Parti ilçe teşkilatının emrindeyiz. Bize hangi görevi verirlerse versinler hizmet etmeye hazırız. Başbakanımız Tekirdağ’a büyükşehiri hediye etti. Bize düşen de çok çalışarak ona Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni hediye etmektir” dedi.
 

GURURLA TAŞIYACAĞIZ
Süleyman Soylu daha sonra Demokrat Parti’den ayrılarak AK Parti’ye geçen Çerkezköy İlçe Eski Başkanları Reşat Bahar, Zafer Yavuz ve bazı eski yönetim kurulu üyelerine parti rozetini taktı. Demokrat Parti Eski Genel Başkanı Süleyman Soylu’ya “genel başkanım” diyen hitap eden Reşat Bahar “Aynı amaca hizmet eden partinin mensuplarıyız. Ama artık özümüz de sözümüz de bir. Amacımız en güzel şekilde hizmet vermek. Bizler yönetim olarak tek yürek olmaya AK Parti’ye katılmaya karar verdik. 6 ay önce Kapaklı’da bu yapmıştık. Şimdi de bunu Çerkezköy’de gerçekleştiriyoruz. Bize rozeti eski genel başkanımız Süleyman Soylu’nun takması bizim için ayrı bir gurur kaynağıdır. Taktığı rozetleri gururla taşıyacağız” dedi.

SERTİFİKALARINI VERDİ
Rozet töreninin ardından Siyaset Akademisine katılanlara Süleyman Soylu tarafından sertifikaları verildi. Sertifika töreninin ardından program sona erdi.

Marmara Haber Merkezi