Bu çile ne zaman bitecek?

Trakya’nın en gözde ilçelerinden biri olmaya aday olan Kapaklı’da, İstanbul’u Bulgaristan’a bağlayan ve Kapaklı Şehir Merkezi’nden geçen Pınar Bulvarı’nda trafik, alternatif bir yol olmaması ned

GÜNDEM 8.02.2013 16:51:00 0
Bu çile ne zaman bitecek?
 
 
 
Kapaklı Pınar Bulvarı’nda yer yer kilitlenme noktasına gelen trafik problemi, her geçen gün daha da içinden çıkılmaz bir hal alıyor.
 
TRAFİK DURMA NOKTASINA GELİYOR
Pınar Bulvarı’nda yol boyunca herhangi bir trafik tabelası ya da park yasağı tabelası bulunmaması nedeni ile araçlar yolun her iki tarafına gelişi güzel park ederek, trafiği neredeyse durma noktasına getiriyor. Bazı dükkan sahipleri ise işletmelerinin önüne sandalye ve duba gibi eşyalar koyarak, araçların buraya park etmesini engellemeye çalışıyor.
 
AĞIR VASITA ARAÇLAR BU YOLA GİRMEMELİ
Kamyon, TIR gibi ağır vasıta araçların ilçe merkezinden geçmesinden rahatsız olan Pınar Bulvarı esnafı, bu durumun işlerini olumsuz etkilediğini belirtti. Egzoz dumanı ve ağır vasıta araçlardan savrulan toz toprağın insan sağlığına da olumsuz etki ettiğini belirten vatandaşlar, en kısa zamanda çevre yolu yapılmasını ve Pınar Bulvarı’nın ağır vasıta araç trafiğine kapatılmasını temenni etti.
 
İLK İHALE İPTAL EDİLMİŞTİ
Vatandaşlar, Kapaklı’da trafik probleminin ortadan kalkması için öncelikle Saray Çevre Yolu’nun bir an önce yapılıp hizmete girmesi gerektiğini dile getiriyor. Yıllar önce yapılmasına karar verilen Saray Çevre Yolu’nun 2009 yılında yapılan ve Erna İnşaat firmasına ihale edilen projesi, çalışmalar zamanında bitmediği için ihalenin iptal edilmesinin ardından 2012 yılı Mart Ayı’nda yeniden ihaleye çıkarılmıştı. Saray Çevre Yolu yapım çalışmalarının ne zaman tamamlanacağı merakla bekleniyor. 

Haber / Ahmet KARDEŞ