Yem etiketlemeleri anlatıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın en önemli sorumluluklarından birinin hayvansal üretimi arttırmak ve halka güvenilir gıda arzını sağlamak olduğunu belirten Kırklareli Gıda Tarım ve

GÜNDEM 8.02.2013 16:34:00 0
Yem etiketlemeleri anlatıldı
TOPLANTI DÜZENLENDİ
5996 Sayılı “Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu” kapsamında yürürlüğe giren “Yemlerin Piyasaya Arzı ve Kullanımı Hakkında Yönetmelik” ile etiketleme ile ilgili kuralların belirlendiğini ifade eden yetkililer, bu kapsamda Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi tarafında Kırklareli’nnde faaliyet gösteren Optima Besin Maddeleri San. ve Tic. A.Ş., Trakya Yem ve Yağ San. Tic., Uzunlar Yem San. Ve Tic. Ltd. Şti., Günay Yem Madencilik ve İnşaat San.Tic. A.Ş.’de önceki gün bilgilendirme toplantısı düzenlendiğini söyledi.
 
ETİKET BİLGİLERİ İNCELENDİ
Yapılan toplantıda Gıda ve Yem Şube Müdürü Funda Eylem Özel, Veteriner Hekim Evçin Çelik ve Mühendis Sevinç Süleymanoğlu işletme yetkililerine Gıda Amaçlı Yetiştirilen Hayvanlar İçin Kullanılan Karma Yemlerin Etiketlenmesi hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Yem Fabrikalarının etiket bilgileri yeni yönetmelik kapsamında incelendi.
 
Marmara Haber Merkezi