Çiftçi toplantıları başladı

Ergene Havzası Kirlilik Eylem Planı çerçevesindeki çiftçi toplantıları Merkez ilçede Kavaklı Beldesinden başlatıldı.

GÜNDEM 6.02.2013 20:57:00 0
Çiftçi toplantıları başladı
KAVAKLI’DA BAŞLADI
Ergene Havzası Kirlilik Eylem Planı ve İl Eğitim ve Yayım programımız çerçevesinde olmak üzere Tarımsal Kaynaklı Kirliliğin esası olan toprak analizleri, Gübreleme - Gübre kullanımı ve Hayvansal kaynaklı gübrelerin kullanılması ve yönetimi ile, —Organik Tarım ve İyi Tarım Uygulamaları konularında çiftçilerin temelinde yetiştirici ve üreticilere olmak üzere eğitim-yayım faaliyetleri başlatıldı. Söz konusu eğitimler Kırklareli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile tüm İlçe Müdürlüklerince Tar-Gel Projesi çerçevesinde eş zamanlı olarak start aldı.
 
30 ÇİFTÇİ KATILDI
Merkez İlçede Kavaklı beldesinde önceki gün saat 09.30’da başlayan eğitim 30 çiftçi katılımında gerçekleştirildi. Eğitime; Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ziraat Mühendisi Ayhan Çelik’in yanı sıra Merkez İlçe Köy Merkezli Tar-Gel Personeli Ziraat Mühendisleri ve Kurum Şube Müdürlüğü teknik personelleri katıldı. Kavaklı Beldesi Ziraat Mühendisi Bülent Şahin’in yapmış olduğu sunumların ardından çiftçilerin soruları cevaplandırıldı.
 
EKİME KADAR DEVAM EDECEK
Önceki gün Kavaklı ve İnece’de başlayan toplantılar dün de Ürünlü’de devam etti. Bugün Asilbeyli’de düzenlenecek olan bilgilendirme  toplantıları 8 Şubat’ta Kızılcıkdere’de, 11 Şubat’ta Karıncak’ta, 12 Şubat’ta Deveçatalı’nda, 4 Mart’ta Yoğuntaş’ta, 1 Ekim’de Yündalan’da, 2 Ekim’de Üsküpdere’de ve 3 Ekim’de Bayramdere’de düzenlenecek.
 
Marmara Haber Merkezi