Yılda 1.5 milyar TL israf ediliyor

Edirne Toprak Mahsulleri Ofisi Şube Müdürü İbrahim Duman ve Keşan Toprak Mahsulleri Ofis Müdürü Ali Gücüyeter Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı’yı makamında ziyaret etti.

GÜNDEM 6.02.2013 20:22:00 0
Yılda 1.5 milyar TL israf ediliyor
DESTEK BEKLİYORUZ
Saat 11.30’da gerçekleşen ziyarette Edirne Toprak Mahsulleri Ofisi Şube Müdürü İbrahim Duman kurum çalışmaları ve kısa bir süre önce başlatılan "Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası" hakkında bilgi verdi. Kaymakam Bekir Dınkırcı “Ülkemizde bir yılda çöpe atılan 2,1 milyar adet ekmeğin parasal değeri 1.5 milyar TL bu parayla 80 hastane, 500 okul inşa edilir. Günde üretilen 101 milyon ekmeğin 95 milyonu tüketiliyor. 6 milyon ekmek ise çöpe atılıyor. Araştırmadan da anlaşıldığı ve sloganda da belirtildiği gibi herkesin günlük tüketebileceği kadar ekmek alması gerektiğini dile getirdi. Bu süreci iyi yönetmek anlamında öncelikle okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteler gibi eğitim kurumları ele alınmalı, tüm kamu, özel, sivil sosyal kurum ve kuruluşlarında bu kampanyaya destek vermesini bekliyoruz.” dedi.
 
YIL BOYUNCA SÜRECEK
Edirne Toprak Mahsulleri Ofisi Şube Müdürü İbrahim Duman da hazırlanan afiş ve cd ortamında bulunan spotların bütün kamu kurum ve kuruluşlara dağıtıldığını, bayat ekmeklerinde israf edilmemesi için hazırlanan kitapların dağıtımına başlandığını, ekmek israfının önlenmesine ilişkin toplumsal bir duyarlılık ve farkındalık oluşturulmasına öncülük etmek, ekmeğin israf edilmeden tüketilmesi duyarlılığını geliştirmek amacıyla başlatılan projenin yıl boyu sürdürüleceğini belirtti.

Marmara Haber Merkezi