Vatandaşın korkulu rüyası

Bir hafta içinde Kapaklı’da meydana gelen hırsızlık olaylarındaki süreklilik, vatandaşın korkulu rüyası oldu. 4 olayın da birinci katta meydana geldiğini belirten Atatürk Mahallesi Muhtarı Bilal Tokuç

YAŞAM SAĞLIK 5.02.2013 22:09:00 0
Vatandaşın korkulu rüyası
Kapaklı’da geçtiğimiz hafta içerisinde, Atatürk Mahallesi’nin değişik sokaklarında  meydana  gelen hırsızlık olayları Kapaklı halkını tedirgin etti. Kapaklı’da birinci katta bulunan dairelere giren ve üç dairede hırsızlık yapan kişiler, bir daireden ise 18 bin liralık mücevher çaldı.
 
MAHALLELİ TEDİRGİN
Geçtiğimiz hafta Ergene Caddesi’ndeki başlayan hırsızlık olayı, Gürkent B Blokla devam etti.  Bir gün sonra Yuvam Konutları’nda meydana gelen hırsızlık olayında ise Akçay Ergen isimli vatandaşın 1. katta bulunan evine balkon kapısından giren hırsız ya da hırsızlar iddiaya göre 18 bin lira değerinde mücevheri çaldı.
 
SOKAK LAMBALARININ YANMAMASI DA ETKİLİ
Atatürk Mahallesi sakinleri sokak lambalarının yanmamasının da hırsızlık olaylarında etkili olduğunu ifade etti. Atatürk Mahallesi Muhtarı Bilal Tokuç, özellikle son bir hafta içerisinde yaşanan hırsızlık olaylarının mahalle halkını tedirgin ettiğini ifade ederek “Birinci katta ikamet eden vatandaşlarımız, balkon ve pencerelerini parmaklıkla çevirmelidir. Bir hafta içerisinde meydana gelen hırsızlık olaylarında 1. katlara girilmiş olması böyle bir tedbir alınmasını gerekli kılıyor. Tredaş yapmış olduğu çalışmaları hızlandırarak sokak lambalarını faal duruma getirmeli. Karanlık sokaklar hırsızların işini kolaylaştırıyor” dedi.

BİR KİŞİ TUTUKLANDI
Hırsızlık olaylarının artması üzerine çalışma başlatan Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kapaklı’daki hırsızlık olayları ile ilgili 4 kişi gözaltına aldı. Adliyeye çıkarılan şüphelilerden Nejat T. tutuklanarak cezaevine gönderildi. 3 kişi ise serbest bırakıldı.
 
Haber / Asim YAVUZ