Kaymakam Dınkırcı köy ve işletmeleri ziyaret etti

Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı ve beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gökhan Kıyım, İlçe Sağlık Müdürü Erg?

GÜNDEM 3.02.2013 17:55:00 0
Kaymakam Dınkırcı köy ve işletmeleri ziyaret etti
 
 
PROJE ÜRETİLMESİ GEREKİYOR
Gezi ve inceleme programı kapsamında tarım, hayvancılık ve hayvan ticaretinin yaygın olduğu Paşayiğit Belediyesi, Maltepe, Karacaali ve Altıntaş köyleri ile burada bulunan hayvan işletmelerinde gezi ve incelemelerde bulunuldu. Kaymakam Bekir Dınkırcı incelediği köylerin muhtarlarından köy ile ilgili bilgiler aldı. Köy halkından gelen dilek ve şikâyetleri yerinde dinleyen Dınkırcı, özellikle hayvancılıkta para kazanılmak isteniyor ise mutlaka yem bitkileri ekiminin yaygınlaştırılması, çevre köy, ilçe ve illerde olan yarı açık veya açık hayvan işletmelerinin gezilerek model alınması, tarım ve hayvanlık üzerine üretim yapan küçük işletmelerinin şirket, kooperatif veya birlik kurarak bir araya gelerek projeler üretmesi gerektiğini ifade etti.
 
TAVSİYELERDE BULUNDU
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı destekleme projeleri ile 22.02.2013’de sona erecek olan Trakya Kalkınma Ajansı proje çağrılanın takip edilmesini isteyen Dınkırcı, süt ve süt ürünlerinin tüketiminin arttırılması, hayvan hırsızlıklarına karşı yabancı farklı plaka araçların ve şüpheli şahısların köye geldiğinde jandarmaya bildirilmesi, her köyde düzenlenecek olan tarım konularındaki gece eğitimlerine herkesin katılımının sağlanması, tarımsal desteklemelerden daha çok yararlanılması, toprak tahlili ve tarım sigortasının önemi, velilerin okul idareci ve öğretmeler ile sık sık görüşmesi, ihtiyaç sahibi ve mağdur insanların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bildirimi, konularında bilgi vererek tavsiyelerde bulundu.
 
ARI YETİŞTİRİCİLİĞİ VE MEYVECİLİĞE ÖNEM VERİLMELİ
Gezi ve inceleme programı kapsamında Karacaali Köyü’nde bulunan Mehmet Aydoğdu’ya ait olan 16 büyükbaş, 250 küçükbaş hayvanın olduğu işletmede gezi ve incelemelerde bulunuldu.
Kaymakam Bekir Dınkırcı; bölge hayvancılığının gelişmesi için yem bitkileri üretiminin arttırılması ile açık ve yarı açık hayvancılık işletmelerinin optimum ölçekte olmasını, bölgenin konumu itibari ile arı yetiştiriciliği ve meyveciliğe ağırlık verilmesini istedi.
 
Marmara Haber Merkezi