Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, valiler ile yemekte bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, önceki gün “Valiler Buluşması” için Ankara’da bulunan 81 ilin valileri ile Çankaya Köşkü’nde öğle yemeğinde bir araya geldi. Yemekte konuşan Cumhurbaşkanı

GÜNDEM 1.02.2013 23:16:00 0
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, valiler ile yemekte bir araya geldi
KAMUNUN TAŞRADAKİ LOKOMOTİFİ
Yeni görevine başlayan İçişleri Bakanı Muammer Güler’e de başarılar dileyen Gül,  valilerin devletin  ve hükümetlerin belirlediği politikaların uygulanmasını, kamu hizmetlerinin etkin ve verimli bir biçimde sunulmasını sağlayan; ilin ekonomik ve sosyal kalkınmasını planlayan; kamu yönetiminin taşradaki itici gücü ve lokomotifi konumunda olduğunu ifade etti. Gül “Devletin idari fonksiyonlarının en iyi şekilde yerine getirilmesini temin eden, bunu yaparken de toplumda huzur, güven ve adalet duygusunu yerleştiren ve halkla bütünleşebilen siz valilerimiz, devletin vatandaşa uzanan şefkat elidir” diye konuştu.
 
TEMEL AMAÇ HALKA HİZMET
Devletin temel amacının halka hizmet olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, kamu hizmetlerinin halka yüksek standartlarda ve eşit bir şekilde sunulması ve tüm hizmetlerin erişilebilir olmasının, devlete duyulan güveni de artıracağını belirtti. Cumhurbaşkanı Gül, devletin ve hükümetin temsilcisi olarak valilerin bu süreçteki öncülüğü ve yönlendirmesinin her zamankinden daha da fazla önem taşıdığını ifade etti.
 
LİDERİ VE KOORDİNATÖRÜ SİZLERSİNİZ
Valilerin, illerindeki yatırım potansiyeli ve imkânları tespit ederek bu imkânların hem ulusal hem de uluslararası ölçekte tanıtılması ve yatırımcıların buralara çekilmesi konularında daha güzel çalışmalar yapacağına inandığını dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, “Bir ilde başarı sağlamanın en önemli şartlarından biri de, o ildeki kamu kurum ve kuruluşlarının, yöneticilerin, müteşebbislerin ve halkın iş birliği, uyum ve dayanışma içinde çalışmasıdır. İlinizdeki belediye başkanları, müdürleriniz, askeri erkan, ticaret ve sanayi odalarının temsilcileri, rektörler, hâkim ve savcılar. Bütün bunlar arasındaki iyi bir uyum, o ili harekete geçirecektir. Eğer bir ilde böyle bir uyum sağlanamazsa o zaman o il kısır döngü içerisine girer. Bunun lideri ve koordinatörü sizlersiniz” dedi.
 
“TOPLUM LİDERİ OLMALISINIZ”
Valilere, “Türk idarecileri olarak sizler, değişen dünya koşullarına paralel olarak kendinizi yenilemeli, sahip olduğunuz vizyon itibarıyla ufku geniş, geleceği görebilen, dünyadaki gelişmeleri izleyip, ilinde, bölgesinde ve Anadolu’nun her köşesinde uygulayabilen birer toplum lideri olmalısınız” diyen Cumhurbaşkanı Gül, bugünkü modern kamu yönetimi anlayışının inisiyatif almayı öngördüğünü, valilerin inisiyatif alarak, yerel imkanları harekete geçirerek, çoğu zaman da sorunları Ankara’ya taşımadan birçok iş ve hizmeti yerine getirdiklerini ifade etti.
 
“YATIRIMI TEŞVİK EDİNİZ”
Başta eğitim, sağlık, kırsal kalkınma, kültür ve turizm olmak üzere bütün alanlarda yürütülen önemli proje ve faaliyetlerin başarısının, yöneticilerin bunları titizlikle takip etmelerine bağlı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, “Vilayetlerinizde hayırseverlerce yaptırılan, başta eğitim ve sağlık alanında olmak üzere, her türlü yatırımı teşvik ediniz, önayak olunuz. Özellikle eğitim alanında yürütülen projelere, bütün imkânlarınızı seferber ederek destek veriniz. Bunları yapanları takdir ediniz ve onları yapanların bu fedakârlıklarını takdir ettiğinizi de gösteriniz” diye konuştu.
 
“ŞEHİTLERİMİZİN AİLELERİNE VE GAZİLERİMİZE HER ZAMAN SAHİP ÇIKIN”
Valilerden, şehitlerimizin aileleri ve gazilerimize çok daha fazla önem vermeleri ve onlara sahip çıkmalarını isteyen Cumhurbaşkanı Gül, “Onlar hepimize bırakılmış birer emanettir. Onlara sahip çıkmak, her türlü ihtiyacını hiç kimseye fırsat vermeden, bunu da altını özellikle çizmek istiyorum. Hemen onların ihtiyaçlarını yerine getirmek, bunu titizlikle takip etmek sizin en öncelikli konularınızdan birisi olsun. Aslında siz gereğini yapıyorsunuz biliyorum. Ama bazı noksanlıkları görüyorum ve bunlar bazı şehit ailelerimizi ve gazilerimizi incitiyor. Bunları valiler olarak söylemiyorum. Ama diğer bazı yerlerde bunlar oluyor. O bakımdan bu konuya özellikle hassasiyet göstermenizi istiyorum” dedi.
 
Marmara Haber Merkezi