Kentlerin ulaşım anayasalarıdır

Tekirdağ Ulaştırma Master Planı bilgilendirme toplantısı Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri ve teknik personelinin katılımı ile dün Belediye Kültür Merkezinde gerçekle

GÜNDEM 30.01.2013 22:41:00 0
Kentlerin ulaşım anayasalarıdır
ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA OLACAK
Toplantıda Ulaşım uzmanlarınca tamamlanan aşamalar katılımcılar ile detaylı olarak paylaşılarak, kalan çalışma programı üzerinde değerlendirmeler yapıldı. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç Ulaşım Master Planının kent için önemli bir çalışma olacağını kaydederek şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün çalışmaların plan ve program dahilinde yapılarak, projelendirilerek yapılacağını belirtti.
İLK BELEDİYELERDEN BİRİ
Planla ilgili bilgiler veren Dalgıç, Tekirdağ Belediyesi’nin ülkemizde sayılı Büyükşehir Belediyesi’nden sonra bu kapsamda bir ulaşım çalışması yürüten ilk belediyelerden biri olduğunu ifade etti. Ulaşım Master Planı yapmaktaki ana hedeflerinin günlük ve noktasal çözümler üretmek yerine kentin ve kentlinin kısa, orta ve uzun vadeli ulaşım ihtiyaçlarını iyi anlamak ve bu doğrultuda bir yol haritası çıkararak uygulamaya koymak olduğunu belirten Dalgıç “Ulaşım Master Planları dünyada tüm gelişmiş kentlerde yapılan bir çalışmadır. Ulaşım Master Planları kentlerin ulaşım anayasalarıdır. Bu kapsamda Tekirdağ için 2025 hedef yılı belirlenerek bu çalışmalara başlanmıştır. Nüfusları hızla artan ve gelişen kentlerin en önemli sorunlarından birisi de ulaşımdır. Artan nüfusla beraber yeni yerleşim bölgeleri imara açılmakta, şehirler merkezden çepere doğru büyümekte, yolculuk talepleri ve araç sayıları da buna paralel olarak artmaktadır. Tekirdağ Ulaşım Master Planı çalışmasının temel amacı; Kentin Nazım İmar Planı kararlarının önerdiği kentsel gelişme stratejileri doğrultusunda, hedef yılı itibariyle oluşması beklenen yolculuk talepleri göz önüne alınarak, toplu taşıma ağırlıklı olmak üzere gerekli ulaşım yatırımları ve önceliklerinin belirlenerek, Tekirdağ kentinde gelecekte oluşması beklenen ulaşım ve trafik sistemi için temel planlama kararlarının oluşturulmasıdır” dedi.
 
ANALİZ EDİLİP DÜZENLENECEK
 Bu amaçla, Tekirdağ Ulaşım Master Planı ile Tekirdağ halkının ulaşımdaki konfor seviyesinin yükseltilmesi ve kent içi hareketliliğin çevresel tehdit yaratmadan makro ve mikro ölçekteki sorunlara çözümlerin üretilmesi, kaynakların verimli kullanılarak toplumun tüm kesimlerine hitap edebilen sürdürülebilir çözümlerin oluşturulmasının hedeflendiğini ifade eden Dalgıç “Bu kapsamda Tekirdağ Ulaşım Master Planı ile Tekirdağ Belediyesi sınırları içerisinde; kent içi ulaşım, bugün ve hedef yılı (2025) için; kentin üst ve alt ölçekli plan kararları dikkate alınarak ve eşgüdüm içerisinde analiz edilecek ve düzenlenecektir” dedi.
 
Marmara Haber Merkezi