"Şuan rüyada gibiyim"

Saray Kaymakamlığı, Saray Belediyesi ve Saray Engelliler Derneği, 36 yaşındaki Nurşen Durmaz'ın hayallerini gerçekleştirdi.

GÜNDEM 27.01.2013 21:48:00 0
"Şuan rüyada gibiyim"
YARDIM İSTEDİ
17 yaşında kemik ve kas erimesi hastalığına yakalanan Nurşen Durmaz 19 yıldır bu hastalıklı mücadele ediyor. 3 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkûm olan ve kas erimesinin diğer organlarına ulaşmasını geciktirmek için daha fazla hareket etmesi gereken Nurşen Durmaz, Engelliler Kermesi'nde kendisini ayağa kaldıracak aracın alınması için Saray Belediyesi, El Beceri Kursları Eğitmeni Özlem Demircioğulları’ndan yardım istedi.
 
RÜYADA GİBİYİM
Demircioğulları’nın girişimleri sonucu Kaymakamlık, Belediye, Engelliler Derneği ve Almanya'da yaşayan hayırsever Kamil Cömert'in desteği ile 7 bin 250 TL'ye alınan araç Nurşen Durmaz’a teslim edildi. Araç sayesinde ayağa kalktığında Nurşen Durmaz’ın ilk sözü “Şuan rüyada gibiyim” oldu.
 
KEMİKM ERİMESİ İLE MÜCADELE EDİYOR
3 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkûm olan Nurşen Durmaz’ın ayağa kalkmasına yardımcı olacak aracı Kent Konseyi Başkanı Mehmet Bilecen ve El Beceri Kursları Eğitmeni Özlem Demircioğulları teslim etti. Celalettin Durmaz ile evli olan ve 11 yaşında Ayşen adında bir kızı annesi olan Nurşen Durmaz ayağa kalktığında duygularını şu şekilde ifada etti; “17 yaşımdan bu yana kemik erimesi ile mücadele ediyorum. 3 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkûm durumdayım. Bu aracın alınması benim için oldukça önemliydi. Bu araç ile birlikte doğrulabileceğim ve kaslarımı daha fazla hareket ettirebileceğim. Bu sayede kas erimesinin diğer organlarıma ulaşmasının önünü biraz olsun engelleyebileceğim.11 yaşında bir kızım var ve onun geleceğini, gelecekteki yaşayacağı mutlulukları görmek istiyorum. Bir anne olarak en büyük isteğim bu. Bugün için hastalığımın bir tedavisi yok. Kök hücre nakli ile hastalığın tedavisi yapılabilir deniliyor ama bu tedavi de şuan için deneme aşamasında. Benim bu aşamada yapabileceğim hastalığımın gidişatını yavaşlatmak ve ailem için kızım için hayata daha fazla tutunmak. Alınan bu araç benim yaşam mücadelemde büyük destekçim olacak. Bu aracın alınmasını sağlayan herkese teşekkür ediyorum”
 
EN BÜYÜK ANIMIZ
Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban da “Ben göreve geldiğimde ilk hedeflerimin arasında insana verilen değerdi. Bizler Saray Belediye Kent Konseyi olarak Nurşen kardeşimin yüzünün gülmesi bizim en büyük anımızdır” dedi.
 
Marmara Haber Merkezi