Her yıl 6 milyar TL kayıp yaşanıyor

Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği (Trakyakent) tarafından belediye personeline yönelik olarak organize edilen İş Güvenliği Semineri Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı.

GÜNDEM 23.01.2013 19:44:00 0
Her yıl 6 milyar TL kayıp yaşanıyor
İŞ GÜVENLİĞİ SAĞLANMALI
Toplantının açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Belediye Başkanı ve Trakyakent Birlik Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Tekirdağ Belediyesi ve Trakyakent olarak iş güvenliği konusunda büyük önem verdiklerini söyledi. İnsan sağlığına önem verdiklerini ifade eden Dalgıç, iş yerlerinde de insan sağlığının en önemli teminatlarından birisinin iş güvenliğinin sağlanması olduğunu söyledi.
 
CAN VE MAL KAYIPLARI YAŞANIYOR
Türkiye’de iş kazalarında her yıl birçok can ve mal kaybı yaşandığını ve ekonomik anlamda da büyük kayıpların meydana geldiğini söyleyen Dalgıç “İş güvenliği konusunda eğitim çalışmaları u aşamada büyük önem kazanmış durumda. Biz de Tekirdağ Belediyesi ve Trakyakent Belediyeler Birliği olarak bilinçli personel yetiştirme konusunda önemli adımlar atıyoruz. Düzenlediğimiz seminer ve toplantılarla çalışanlarımıza iş güvenliği konusunda eğitim vererek bilinçlenmelerini sağlıyoruz. Bugün de burada iş güvenliği uzmanı arkadaşlar tarafından personelimize eğitim verilecek. Bundan sonra da eğitim ve bilinçlendirme faaliyetlerimiz aratarak devam edecek” diye konuştu.
 
SINAV YAPILDI
Birlik Müdürü ve Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz de iş güvenliği konusunda eğitim faaliyetlerinin önemini vurguladı. Açılış konuşmalarının ardından İş Güvenliği Uzmanı Çağlayan Erel, sunum eşliğinde iş güvenliği konusunda ayrıntılı bilgiler verdi. Türkiye’de her yıl iş kazalarından dolayı 6 Milyar TL para kaybının yaşandığını belirten Erel, İş güvenliğinin sadece iş yerlerinde değil, evlerde, okullarda kısaca insanın olduğu her yerde olması gerektiğini vurguladı. İş güvenliği eğitim seminerinin ardından katılımcılara sınav yapıldı. Sınavda başarı gösteren personele sertifika verileceği belirtildi.
 
Haber / Asim YAVUZ