Kapatılmak istenen öğretmenevi meclis gündeminde

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, kentte ‘zarar ediyor’ iddiasıyla kapatılan öğretmenevleri zincirine Trakya’nın en büyük öğretmenevi konumundaki Şarköy’deki öğretmenevinin d

GÜNDEM 21.01.2013 20:01:00 0
Kapatılmak istenen öğretmenevi meclis gündeminde
CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, zarar ettiği gerekçesiyle kapatılmak istenen Şarköy Öğretmenevi’ni Meclis gündemine taşıdı. Tekirdağ genelinde öğretmenevi ve lokallerine tek tek kilit vurulduğunu vurgulayan Yüceer, ‘Önce Çerkezköy Lokali sonra  Muratlı öğretmenevi kapatıldı. Şimdi de Şarköy Öğretmenevi kapatılmak isteniyor’ dedi.
 
DEPREMZEDELERE EV SAHİPLİĞİ YAPTI
Şarköy Öğretmenevi’nin, 120 kişilik yatak kapasitesi, 250 kişilik lokali, 300 kişilik restoranı, oyun bölümü ve çay bahçesiyle eğitim emekçilerinin aileleri ile vakit geçirebildiği tek sosyal tesis olduğunu ifade eden Yüceer Trakya’nın en büyük öğretmenevi olan yapının, Van depremi sonrası yaklaşık 7 ay boyunca, 130 kişiye ev sahipliği yaptığını anımsattı.
 
BİLİNÇLİ OLARAK ZARARA UĞRATILDI İDDİASI
CHP’li Yüceer, ‘İddialara göre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yaz aylarında yapılması planlanan etkinliklerin iptal edilmesiyle, öğretmenevi bilinçli olarak zarara uğratılmış. Keza tarafımıza ulaşan şikayetlerde, geçen yıl yaz sezonunda yani yüzde 100 doluluk yaşandığı bir ortamda, öğretmenevi personelin zorunlu olarak izine çıkarıldığı ve öğretmenevi binasının amacı dışında kullanılacağı iddiaları da tarafımıza ulaşmıştır’ dedi.
 
BAKAN DİNÇER’E SORDU
Başbakan Erdoğan’ın, kamu kurumlarının ‘gayrimenkul israfı’ konusunu yakın plana aldıklarını belirten açıklamasını anımsatan Yüceer, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti: “Şarköy Öğretmenevi’nin kapatılması yönünde girişimler olduğu doğru mudur? Şarköy Öğretmenevi’nin son 3 yıllık kar/zarar tablosu nedir?  Son dönemde çok sayıda öğretmenevinin ve sosyal tesisinin kapatılması dikkate alındığında bakanlığınızın, öğretmenlerle ve öğretmenevleriyle sorunu nedir? Öğretmenevi kapanırsa, çalışan 16 personelin durumu ne olacaktır? Bina nasıl değerlendirilecektir? Öğretmenevinde yaz aylarında yapılması planlanan ve gelir getirecek etkinlikler hangi gerekçe ile iptal edilmiştir? Yaz sezonunda personelin izine çıkarıldığı iddiaları doğru mudur? Doğru ise sebebi nedir? Öğretmenevlerinin kapatılması Başbakan Erdoğan’ın ‘gayrimenkul israfı’ konusunu yakın plana aldıklarını belirten açıklamalarının bir tezahürü müdür?”
 
Marmara Haber Merkezi