10 kişiye umut oldu

Kocaeli Gebze’de boşanma davası açtığı eşi Volkan Civelek tarafından tabancayla vurulan ve hastanede beyin ölümü gerçekleşen 1 çocuk annesi 25 yaşındaki Mehtap Civelek'in sol böbreği, Edirne'de na

GÜNDEM 21.01.2013 19:26:00 0
10 kişiye umut oldu
TETKİKLER YAPILIYOR
Önceki gün beyin ölümü gerçekleşen Mehtap Civelek'in sol böbreği Edirne'ye, akciğer ile sağ böbreği İstanbul'a, karaciğeri ise Malatya'ya organ nakli için gönderildi. Önceki gece İstanbul'a giden Yrd.Doç. Dr. Tamer Sağıroğlu ve ekibi, Civelek'ten alınan sol böbreği özel çantasında sabaha karşı Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi'ne getirdi. Böbrek nakli bekleyen 10 kişi ise sabah hastane yetkilileri tarafından arandı ve test yapılacağı bildirilerek hastaneye çağırıldı. Gerekli testleri yapılan nakil bekleyen hastalar, şimdi Böbrek Nakli Ünitesi'nin önünde, naklin kimin için uygun olduğunu öğrenmek için bekliyor.
 
ORGAN NAKLİ ÇOK ÖNEMLİ
Ateşli silah yaralaması sonucu beyin ölüme gerçekleşen Mehtap Civelek'in böbreğini ünitelerine getirdiklerini belirten Yrd. Doç. Dr. Sağıroğlu, "Bize haber gelir gelmez, hemen İstanbul'a gittik ve organ çıkarımına girdik. Üzücü bir olay sonrası beyin ölümü gerçekleşen bir bayanın bir böbreğini alarak ünitemize getirdik. Bu böbrek Sağlık Bakanlığı bünyesindeki Ulusal Koordinasyon Merkezi tarafından 10 kişinin ismi bize gönderildi. Bu 10 kişiden sağlık durumu en uygun olan ve böbrek uyumu en iyi olan birine, birinci sıradan başlayarak karar vereceğiz. En uygun hasta hangisi ise takacağız. Hastaların tetkikleri devam ediyor. Organ nakli çok önemli. Herkesin nakil için daha duyarlı olması lazım" dedi.
 
Marmara Haber Merkezi