Asansör denetim sözleşmesi imzalandı

Keşan Belediyesi ile Makine Mühendisleri Odası Edirne Şubesi ile Asansör Denetim Sözleşmesi Protokölü imzalandı.

GÜNDEM 18.01.2013 22:23:00 0
Asansör denetim sözleşmesi imzalandı
İMZALAR ATILDI
Önceki gün saat 16.30’da Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın makam odasında başlayan imza törenine Makine Mühendisleri Odası Edirne Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yaver Tetik, Yönetim Kurulu Sekreteri Ümit Sadık Altınoluk, Makine Mühendisleri İlçe Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Tanju Şapçı, Keşan İlçe Temsilciliği Yönetim Kurulu üyesi Mitat Beyazoğlu, Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü ve Makina Mühendisi Ayşegül Arslan Aydın katıldılar.
 
EN BÜYÜK SORUMLULUK BİNA SORUMLULARININ
Makine Mühendisi Ayşegül Arslan Aydın, Asansör Bakım ve Kontrolu Yönetmeliği’nin çıktığını belirterek  “Yönetmelikte artık asansörleri belediyeler değil bu konuda bakanlıkça akradite olmuş kurum ve kuruluşlarca yapılmasını öngörüyor. Belediyelerin görev ve sorumluluklarını da akradite olmuş bir kurum ve kuruluşla protokol imzalayarak, ilçedeki asansörlerin güvenlikli çalışmasını sağlamak olarak koyuyor. Geçen yıl yine Makine Mühendisleri Edirne Şubesi ile bu protokolü imzalamıştık. Bu yıl da protokolü yenileyeceğiz. Aynı zamanda bina sorumlularına da gerekli tebligatları yapacağız. Çünkü en büyük sorumluluk da bina sorumlularının” dedi.
 
BUNLARIN DA BİRTAKIM RİSKLERİ VAR
Daha sonra Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ile Makine Mühendisleri Edirne Şube Başkanı Yaver Tetik, karşılıklı olarak protokolü imzaladı. Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan çok katlı yapılarda asansör denilen nakil araçlarının kullanılması gerektiğini belirterek “Her araç gibi bunların da birtakım riskleri var. Özellikle can güvenliği konusunda. Yeni yapılmış bir binaya asansör taktığınızda bu asansör nihai bozulmadan gidecek değil.  Ama periyodik bakımları bunların mevzuat gereği yasa gereği yapılması gerekiyor. Bu konuda belediyelere protokol yapma zorunluluğu getirilmiştir. Biz de kamu kurumu niteliğindeki Makine Mühendisleri Odası Edirne Şubesi ile sözleşmemizi imzaladık” diye konuştu. Makine Mühendisleri Edirne Şube Başkanı Yaver Tetik de Keşan halkını bilgilendirme adına seminerler vereceklerini söyledi.
 
Marmara Haber Merkezi