Atamalar meclis gündeminde

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı atamaların usulsüz olduğunu öne sürerek konuyu TBMM gündemine taşıdı

GÜNDEM 11.01.2013 01:28:00 0
Atamalar meclis gündeminde
 CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı atamaların usulsüz olduğunu öne sürerek konuyu TBMM gündemine taşıdı.
 
 GENELGEYE RAĞMEN SÜRDÜĞÜ ORTAYA ÇIKTI
 
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerindeki “şube müdürlerinin sınavsız görevlendirilme” uygulamasının iptal edilen genelgeye rağmen sürdüğünün ortaya çıktığını söyleyen Köprülü “Eğitim sendikalarının ve kamuoyunun tepkileri üzerine yaptığı hatadan vazgeçerek genelgeyi yürürlükten kaldırmak zorunda kalan Milli Eğitim Bakanlığı’nın, hala sınavsız görevlendirme yapmaya devam ettiği belirtilmektedir. Türkiye genelinde birçok ilde herhangi bir duyuru yapılmadan, el altından dilekçeler alınarak çok sayıda şube müdürlüğü görevlendirmesi yapıldığı ileri sürülmektedir. AKP hükümetinin Bakanlığı, bu görevlendirmelerde liyakatsiz kişileri, siyasi görüşlerini dikkate alarak, yandaşlığı esas alarak atamaları gerçekleştirmektedir” dedi.
 
SON VERİLMESİNİ BEKLİYORUZ
 
Milli Eğitim Bakanlığı’nın; kadrolaşmanın en yoğun yaşandığı kurum haline geldiğini ifade eden Köprülü “Kadrolaşmanın fütursuzca yapıldığı eğitim kurumlarında herhangi bir ölçüte bağlı olmadan, eğitim öğretim yaşantısı boyunca hiç idarecilik görevi, tecrübesi bulunmayan, gerekli sınavları kazanamamış kişilerin sırf siyasi görüşlerine yakın olmaları nedeniyle bu görevlere getirildikleri görülmektedir. Haksız ve eşitlik ilkesine aykırı bir şekilde, kanun ve yönetmelik dinlemeden yapılan kadrolaşmanın yaşandığı yerlerden biri de Tekirdağ ilimizdir.
 
 Yasalara uygun davranması, adaletli bir yönetim anlayışı benimsemesi gereken Milli Eğitim Bakanlığını verilen yargı kararlarını uygulamaya davet ediyor, usulsüz atama ve görevlendirmelere derhal son vermesini bekliyoruz” diye konuştu.
 
BAKAN DİNÇER’E SORDU
 
Emre Köprülü Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesinde “İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerindeki şube müdürlerinin sınavsız görevlendirilmesinin "iptal edilen" genelgeye rağmen sürdüğü iddiaları doğru mudur? Eğitim öğretim yaşantısı boyunca hiç idarecilik görevi, tecrübesi bulunmayan, müdürlük sınavlarına bile girmeyen kişilere görevlendirme yapılması hangi adalet anlayışı ile bağdaşmaktadır? Bakanlık olarak sınavsız görevlendirme yönetmeliğinin iptal edilmesinden sonra usulsüz olarak devam eden Şube müdürlüğü ve okul müdürlüğü görevlendirmelerini en kısa zamanda iptal etmeyi ve şube müdürlüğü sınavını bir an önce yapmayı düşünüyor musunuz?” sorularını yöneltti.
 
Marmara Haber Merkezi