Hayrabolu Belediye Meclisi toplandı

Hayrabolu Belediyesi 2013 yılının ilk Meclis toplantısını yaptı. Belediye Başkanı Hasan İrtem’in Başkanlığında yapılan toplantıda; Belediye Meclisinin 06.12.2012 tarihli Aralık ayı toplantısÄ?

GÜNDEM 7.01.2013 20:05:00 0
Hayrabolu Belediye Meclisi toplandı
 Hayrabolu Belediyesi 2013 yılının ilk Meclis toplantısını yaptı. Belediye Başkanı Hasan İrtem’in Başkanlığında yapılan toplantıda; Belediye Meclisinin 06.12.2012 tarihli Aralık ayı toplantısına ait kesinleşen karar özeti tutanağı okundu.
 
ÖNERGELER GÜNDEME EKLENDİ
 
Meclis toplantısında Zabıta Amirliğinden alınan görevleri niteliği günün 24 saatinde çalışan Zabıta ve İtfaiye personelinin 2013 yılı fazla çalışma ücretlerinin belirlenmesine dair önergenin Meclis gündemine alınmasına, gündem maddeleri görüşüldükten sonra müzakere edilmesine dair başkanlık teklifi oy birliği ile aynen kabul edildi. İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından, gündem harici Meclis Üyelerinden Oğuz Çakmak- Nedim Kopal ve Hüseyin Bülent tarafından meclis başkanlığına sunulan Hayrabolu Şehir Mezarlığının durumu hakkında önergenin meclis gündemine alınmasına gündem maddeleri görüşüldükten sonra müzakere edilmesine dair başkanlık teklifi kabul edildi.
 
BAŞKANA YETKİ VERİLDİ
 
Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de Hayrabolu Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi ana protokolü kapsayacak şekilde DSİ Genel Müdürlüğünce hazırlanarak revize edilen yeni protokol meclis tarafından kabul edilirken, protokol imzalaması için de belediye başkanına yetki verildi.
 
DENETLEME KURULU SEÇİLDİ
 
Toplantının beşinci gündem maddesinde de 5393 sayılı Belediye Kanunun 25. maddesi gereği Belediyenin bir önceki yıl gelir-giderleri ile Hesap İş ve işlemlerinin denetlenmesi için Denetim Komisyonu üyelerinin oluşturuldu. Yapılan gizli oylama neticesinde, 8 oyla Hikmet Güven, 7 oyla Hüseyin Günal, 7 oyla Hüseyin Bülent,  7 oyla Recep Aydın ve 6 oyla Nedim Kopal denetleme kuruluna seçildi.
 
DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA GEREK YOK
 
Belediye meclisinin bir aylık tatil ayının “Ağustos”  olarak kabul edilirken, ilçede uygulanmakta olan Evsel Atık su ücreti ile Atık su bedelleri ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonunun 21.12.2012 tarihli raporu doğrultusuna Meclisin 21.11.2012 tarih ve 95 sayılı kararı ile belirlenen ücretlerin 2013 yılında aynen uygulanmasına değişiklik yapılmasına gerek olmadığına Hüseyin Günal, Sedat Dereli, Hüseyin Bulut ve Nedim Kopal’ın çekimser oyuna karşılık oy birliği ile karar verildi.
 
SÖZLEŞMELİ PERSONELLERİN ÜCRETLERİ BELİRLENDİ
 
İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından belediyede kısmi zamanlı sözleşmeli olarak çalışan Avukat Basri Eker’in 2013 yılına ait sözleşmesinin yenilenmesi ve aylık ücretinin net 850 TL olması oy birliği ile karara bağlandı. Beleidyede tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalışan Harita Teknikeri Hasan Gönül’ün 2013 yılına ait sözleşmesinin yenilenmesi ve aylık ücretinin net bin 800 TL olması da meclis tarafından oy çokluğu ile kabul edildi.
 
OY ÇOKLUĞU İLE REDDEDİLDİ
 
Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de Hisar Mahallesi Alpullu Caddesi 18 ada, 13 parselde Müberra Demiray adına kayıtlı taşınmazın küçük parseller olması nedeni ile 5 kat yapı yapılamadığı nedeni ile yüksekliği azaltıcı yönde İmar plan değişikliği teklifi hakkındaki İmar Komisyonunun 21.12.2012 tarihli raporu doğrultusunda tadilat talebi 2 çekimser oya karşılık oy çokluğu ile reddedildi.
 
SONUÇ BEKLENECEK
 
Toplantının 11.gündem maddesinde de Hayrabolu Şehir İmar Planı, Plan Notları bölümüne “Çatı Meyilleri, Çatı arası piyesler ve Kat ayrım sınırları ile ilgili” Plan notu ilave edilmesine dair tadilat talebinin detaylı bir şekilde incelenmek üzere İmar Komisyonuna havale edilmesi karara bağlanırken, Belediye Meclisinin 15.06.2001 tarih ve 35 sayılı kararının meclis umumi heyetince değerlendirilmesi neticesinde İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ilgi yazıları ile konu hakkında soruşturma izni verildiği belirtilerek yargı sürecinin devam etmesinden dolayı, sonucunun beklenmesi oy birliği ile karara bağlandı.
 
ŞEHİTLER ÇEŞMESİ YAPILACAK
 
Hayrabolu Garnizon komutanlığında görev yaparken, geçici görevde Şırnak’ta şehit olan şehitlerin adlarını yaşatmak amacı ile Şehitlik Çeşmesi yapılması meclis tarafından karara bağlandı. Görevleri niteliği günün 24 saatinde çalışan Zabıta ve İtfaiye personelinin 2013 yılı fazla çalışma ücretleri brüt 209 TL olarak kabul edilirken, Meclis Üyelerinden Oğuz Çakmak- Nedim Kopal ve Hüseyin Bülent tarafından meclis başkanlığına sunulan Şehir Mezarlığında ücret karşılığı verilebilecek yer olup olmadığı, gelen taleplerin nasıl karşılandığına ilişkin önerge kapsamında konuyla ilgili bilgilendirme yapıldı. Belediye Meclisinin Şubat ayında yapacağı toplantı günü 7 Şubat Perşembe günü saat 15:00 olarak belirlendi.
 
Marmara Haber Merkezi