Kapaklı’da dernek sayısı 50’ye ulaştı

Büyükşehir Yasası kapsamında ilçe statüsüne kavuşan Kapaklı’da faaliyet gösteren dernek sayısı 50’ye ulaşırken, dernek çatısı altında faaliyet gösteren lokal sayısı da 18’e yÃ

GÜNDEM 4.01.2013 20:55:00 0
Kapaklı’da dernek sayısı 50’ye ulaştı
 Büyükşehir Yasası kapsamında ilçe statüsüne kavuşan Kapaklı’da faaliyet gösteren dernek sayısı 50’ye ulaşırken, dernek çatısı altında faaliyet gösteren lokal sayısı da 18’e yükseldi. 2012 Yılı içerisinde Kapaklı Giresunlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Kapaklı Kırklareliler Derneği faaliyete başlarken, aynı yıl içinde Çerkezköy Bartınlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kapaklı Şubesi ile Ticaret ve Sanayi Girişimcileri Derneği fesh oldu.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Büyükşehir Yasa Tasarısı'nı onaylamasının ardından ilçe statüsüne kavuşan Kapaklı’da dernek sayıları artıyor. 1 Ocak itibariyle Kapaklı’da faaliyet gösteren dernek sayısı 50’ye ulaştı. 
50 DERNEK BULUNUYOR
Çerkezköy Dernekler Büro Şefliğinden alınan bilgiye göre, Kapaklı’da bulunan 50 dernekten 16’sını hemşeri dernekleri oluştururken, 10’unu da Cami Yaptırma ve Yaşatma Dernekleri oluşturuyor. Kapaklı’da spor amaçlı 4 dernek, 2 okul yaptırma ve yaşatma derneği, 15 Sosyal ve Kültürel dernek, 1 iş adamları derneği ve 2 spor kulübü taraftar derneği faaliyet gösteriyor. 
18 LOKAL VAR
Kapaklı’da 2012 yılında Kapaklı Giresunlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Kapaklı Kırklareliler Derneği’nin faaliyete başladığını belirten yetkililer, aynı yıl içinde Çerkezköy Bartınlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kapaklı Şubesi ile Ticaret ve Sanayi Girişimcileri Derneği’nin fesh edildiğini ifade etti. Kapaklı’da faaliyet gösteren lokal sayısının 18’e ulaştığını belirten yetkililer, “merkezde 11 içkili, 7 içkisiz lokal faaliyet gösteriyor” bilgisini verdi.
Haber / Ahmet KARDEŞ