Kapaklı’da 2012 yılında 230 ayrı yerde yangın çıktı

Kapaklı’da 2012’yılında 230 yangın meydana gelirken, bu yangınların büyük bir bölümünü ise anız ve ot yangınları oluşturdu.

GÜNDEM 4.01.2013 08:11:00 0
Kapaklı’da 2012 yılında 230 ayrı yerde yangın çıktı
Kapaklı’da 2012’yılında 230 yangın meydana gelirken, bu yangınların büyük bir bölümünü ise anız ve ot yangınları oluşturdu. Meydana gelen yangınlarda bir kişi hayatını kaybederken, özellikle mesken ve işyeri yangınlarında büyük çaplı maddi hasar meydana geldi. 
 
Kapaklı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü 2012 yılı içerisinde ev yangınları, araç yangınları, baca yangınları, işyeri yangınları, anız yangınları ile kaza ve kurtarma vakalarına müdahalede bulundu.
 
BACA YANGINLARI ÇOĞUNLUKTA
 
Kapaklı’da bir yıl içinde meydana gelen 230 yangın vakasının bulunduğunu ifade eden Kapaklı Belediyesi İtfaiye Müdürü Soydan Baykaç “Ocak ayında 4 ev yangını, iki işyeri yangını, bir araç yangını, 16 baca yangını, 2 çöp yangını, bir trafik kazası, Şubat ayında iki ev yangını, iki sanayi yangını, dokuz baca yangını, birer  kez çöp ve samanlık yangını, Mart ayında iki kez ev yangını, birer kez işyeri, sanayi, araç ve çöp yangını, altı kez ise baca yangını meydana geldi” dedi.
 
TEMMUZ AYINDA 23 VAKA GERÇEKLEŞTİ
 
Nisan ayında beş ev yangını meydana geldiğini söyleyen Baykaç “Bir işyeri, bir sanayi,, bir çöp yangını, 2 araç yangını, 2 baca yangını ve 3 diğer yangın meydana geldi. Mayıs ayında sadece yedi yangın vakası gerçekleşti.  Haziran ayında ise biri ev yangını, biri çöp yangını olmak üzere toplam 12 yangına müdahale edildi. Temmuz ayında ise iki ev yangını, bir sanayi yangını, bir araç yangını, 10 anız yangını, dört samanlık yangını, bir orman yangını ve  iki de diğer yangınlar olmak üzere toplam 23 yangın meydana geldi “ diye konuştu.
 
EN ÇOK YANGIN AĞUSTOS AYINDA MEYDANA GELDİ
 
2012 yılında en çok yangın vakasının Ağustos ayında meydana geldiğini belirten Baykaç, Ağustos ayında 35’i anız-ot yangını, , 4’ü çöp yangını, biri ev yangını, 3’ü sanayi yangını, biri baca yangını, biri samanlık yangını, 22si orman yangını ve 2’si de diğer yangın olmak üzere toplam 50 yangın vakasının meydana geldiğini söyledi.
 
YILIN SON AYINDA 14 VAKA MEYDANA GELDİ
 
Eylül ayında ise 34 yangın meydana geldiğini ifade eden Baykaç “Kapaklı’da Eylül ayında 4 ev yangını, bir işyeri yangını, 2 araç yangını, bir baca yangını, 22 anız yangını, bir orman yangını, Ekim ayında ise 2 ev yangını, 12 anız yangını, bir çöp yangını, 4 diğer yangın meydana geldi. Kasım ayında ise bir araç yangını, 6 baca yangını, bir anız yangını, bir çöp yangını vakası meydana gelmiştir. Yılın son ayında ise 3 ev yangını, bir araç yangını, 3 baca yangını, 2 çöp yangını, 2 samanlık yangını olmak üzere toplam 14 yangın olayı gerçekleşti” diye konuştu.
 
13 KAZAYA MÜDAHALEDE BULUNDULAR
 
Kapaklı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak yangın olaylarının yanında trafik kazalarına da müdahalede bulunduklarını söyleyen Baykaç “Ocak, Şubat, Mart aylarında birer kez, Nisan ve Mayıs ayında üç kez, Haziran ayında beş kez, Temmuz ve Ağustos Ayında ikişer kez, Eylül ayında ise bir kez trafik kazalarına müdahalede bulunduk” dedi. 2012 yılında 81 anız ve ot yangının meydana geldiğini belirten Baykaç, baca yangınlarının Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında artışa geçtiğini ifade etti.
 
“PERSONELİ EĞİTİMLERE GÖNDERDİK”
 
Kapaklı Belediyesi’nin 2012 yılındaki diğer faaliyetleri hakkında da bilgilendirmede bulunan Baykaç “Kapaklı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün ek binasının açılışını 10 Aralık’ta gerçekleştirdik. Kurtarma gerektiren olaylara müdahale etmek ve ilk yardım hizmetini yürütmek üzere Zodyak bot, deniz motoru, can yeleği ve can simidi gibi malzemeler almış olup, kasım ayı içinde müdürlüğümüzde görevli yedi personelimiz Kocaeli Deniz Yıldızları Kulübü tarafından düzenlenen, İtfaiye personeline yönelik teorik ve uygulama ağırlıklı dalış eğitim programına katıldı” dedi.
 
DENETLEMELER GERÇEKLEŞTİ
 
Ekim ayında bölgede meydana gelen sel baskını nedeniyle selden etkilenen vatandaşlara yardım edilerek evlere ve bodrumlara giren sular motopomp ile tahliye edildiğini ifade eden Baykaç “AFAD ekipleri ile sel mağdurlarının tespiti yapıldı. Ekim ayında belediyemizin afet ve acil durum müdahale ve tahliye planı hazırlandı. Kapaklı Belediyesi için “Seferberlik ve Savaş halinde insan gücü planlaması” personel ihtiyaç listesi internet ortamında doldurularak bilgisi Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğüne verildi. İl AFAD Müdürlüğü tarafından oluşturulan denetleme komisyonu 16 Mart 2012 tarihinde müdürlüğümüzde araç, teçhizat, malzeme, personel, eğitim, mevzuat ve yazışma ile ilgili konularda denetlemeler gerçekleştirilmiştir” diye konuştu.
 
“YANGIN TATBİKATLARI GERÇEKLEŞTİRDİK”
 
İtfaiye Müdürlüğü iç hizmet yönergesinin güncellenerek mayıs ayı meclis toplantısında kabul edildiğini söyleyen Baykaç “Şubat ayında Büyükyoncalı Belediyesi İtfaiye Amirliği ile birlikte Yenimahalle İlköğretim Okulu’nda yangın tatbikatı yapılmıştır. Kapaklı Anaokulu’nda İtfaiye Müdürlüğümüzce yangın algılama sistemi yaptırıldı. Ayrıca belirli gün ve haftalarda Belediyemize ait pankartlar gerekli alanlara asılmıştır. Yaz döneminde gerekli alanlara sulama çalışmaları da gerçekleştirdik” dedi.
 
Marmara Haber Merkezi