Balkan-Der yönetiminden teşekkür ziyareti

Balkanlar Sosyal, Kültürel, Ekonomik ve Akademik İşbirliği Derneği Başkanı Kenan Yakar, Tarık Altıeller, Nuri Eken, Salih Öztürk, Orkun Şapolye ve Kazım Yavuz, açılışlarına katılan Belediye Ba

GÜNDEM 4.01.2013 07:53:00 0
Balkan-Der yönetiminden teşekkür ziyareti
Balkanlar Sosyal, Kültürel, Ekonomik ve Akademik İşbirliği Derneği Başkanı Kenan Yakar, Tarık Altıeller, Nuri Eken, Salih Öztürk, Orkun Şapolye  ve Kazım Yavuz, açılışlarına katılan  Belediye Başkanı Oğuz Tekin’i makamında ziyaret etti.
 
PROJE İÇİN DESTEK İSTEDİ
 
Dernek Başkanı Kenan Yakar, ziyarette yaptığı konuşmada, gerçekleştirmek istedikleri bir proje ile ilgili belediyeden destek istedi. ABD’de bir partnerlerinin olduğunu ve projenin ABD’de yaşamını sürdüren Boşnak, Arnavut ve diğer balkan ülkelerinden ABD ye göçmüş ailelerin oluşturduğu 2008 yılında kurulan ABD’de Balkan Dernekleri Federasyonu’nun bir çalışması olduğunu ifade eden Yakar “Ülkemizde daha önceki yıllarda gelerek eğitim çalışmaları yapan dernek üyeleri bize de bu talep ile geldi ve 4 Eğitim Koçu ilimize gelerek İngilizce eğitimler verecekler bu 3 haftalık bir eğitim paketi olacak. Bu eğitimler kapalı alanlardan ziyade çarşı, pazar ve buna benzer dış mekanlarda sosyal aktiviteler ile gerçekleştirilecek ve bu programları Gençlik Spor Hizmetlerine, Edirne Belediyesine, Kaymakamlık ve Belediye olarak Havsa’ da ve birini de Balkan-Der olarak biz yürütmek istiyoruz sizce de uygunsa gerekli çalışmalar için hazırlıklarımızı birlikte yapacağız” dedi.
 
YANINIZDA OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ
 
Belediye Başkanı Oğuz Tekin de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Edirne’nin ilçesi değil mahallesi gibiyiz. Bu tür çalışmalara katkı vermeye çalışıyoruz. Sizleri her zaman destekleyecek ve yanınızda olmaya çalışacağız” dedi.
 
Marmara Haber Merkezi