Üniversitede ekosohbet

Ekonomistler Platformu tarafından 2012-2013 döneminde gerçekleştirilmesi planlanan Anadolu Ekosohbetleri programının ikincisi Kırklareli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ev sahipliğinde Rektörlük

EKONOMİ 2.01.2013 21:28:00 0
Üniversitede ekosohbet
 Ekonomistler Platformu tarafından 2012-2013 döneminde gerçekleştirilmesi planlanan Anadolu Ekosohbetleri programının ikincisi Kırklareli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ev sahipliğinde Rektörlük Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
 
KRİZİN TÜRKİYE’DEKİ ETKİSİ
 
Katılımcılardan Ekonomistler Platformu Yönetim Kurulu Üyesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Çengel konuşmasında ekonomik krizin küresel boyutlarına değindi. Krizin anlamını ifade ederek krizi yaratanın bankalar ve tüketiciler olduğuna dikkat çeken Çengel, küresel krizin birçok ülkede konut sektöründe yaşandığını ifade etti. Çengel, krizin Türkiye'deki etkisine de değindi.
 
ARTAN EMEK MALİYETİ
 
Ekonomistler Platformu Başkanı Oğuz Demir ise konuşmasında küreselleşmeden söz ederek küreselleşmenin; faktörlerin, malların, sermayenin ve bilginin serbest dolaşımı olarak tanımlandığı ifade etti. Uluslar arası ticarete de değinen Demir, artan emek maliyeti ve düşen rekabet gücünden de bahsetti. Konferans sonunda Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Ulaş, Oğuz Demir'e; Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bilal Balkan ise Doç. Dr. Özgür Çengel'e günün anısına çeşitli hediyeler verdi.
 
Marmara Haber Merkezi