Kırsal kalkınma programı çalışmaları tamamlandı

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Ekonomik Yatırımlar kapsamında 2012 yılı içerisinde programa alınan 3 projenin uygulamaları tamamlandı.

GÜNDEM 27.12.2012 19:39:00 0
Kırsal kalkınma programı çalışmaları tamamlandı
 Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Ekonomik Yatırımlar kapsamında 2012 yılı içerisinde programa alınan 3 projenin uygulamaları tamamlandı.
412 BİN HİBE DESTEĞİ SAĞLANDI
Lüleburgaz’da faaliyet gösteren Seyran Süt Ürünlerine yeni makineler alınarak işletmede teknoloji yenileme ve kapasite artırma gerçekleşti. Pınarhisar’da faaliyet gösteren ve organik yumurta üreten Dimetta Org. Tar. ve Hayv. Ür. Paz. işletmesine ise alternatif enerji üretim tesisi kurularak işletmenin enerji ihtiyacı konusunda yatırım yapılarak işletme masraflarının düşürülmesi hedeflendi. Lüleburgaz’da uygulanan diğer projede ise Güney Gıda Tarım Ve Hayv. İşl. Ltd. Şti. tarafından yeni süt işleme tesisi kuruldu. Yoğurt, ayran, peynir, kaşar gibi çeşitli süt ürünlerinin üretileceği işletmede 15 istihdam planlanıyor. Uygulanan 3 proje ile yatırımcılara toplam 412 bin 846 TL hibe desteği sağlandı.
ÜRETİCİLERE HİBE DESTEĞİ
Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi ile ilgili çalışmalar kapsamında da 40 üreticiye anıza direk ekim makinası, el traktörü, organik gübre dağıtma makinası, sıra arası çapa makinası, silaj makinası, süt sağım sistemi ve soğutma tankı, taş toplama ve yem hazırlama makinaları için toplam 297 bin 656 TL hibe desteği sağlandı. Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı ile Kırklareli Merkeze bağlı Kavaklı Beldesinde ve Erikler köyünde 2, Babaeski’ye bağlı Yeniköy köyünde 2, Pınarhisar’a bağlı Poyralı köyünde 1,Vize’ye bağlı Akıncılar köyünde 1 olmak üzere toplam 6 üreticiye armut, ceviz ve badem meyve bahçeleri için toplam 235 dekar alana damla sulama sistemi kuruldu. Bireysel Sulama Projeleri kapsamında 6 üreticiye toplam 34 bin 756 TL hibe desteği sağlandı.
49 BAŞVURU SAHİBİNE 745 BİN TL HİBE
2012 yılı sonu itibariyle ekonomik yatırımlarda 3, makine ekipman projelerinde 40 ve bireysel sulama projelerinde 6 olmak üzere toplamda 49 başvuru sahibine toplam 745 bin 258 TL hibe desteği sağlandı.
Marmara Haber Merkezi