TIR'ın lastiği alev aldı

Edirne'de seyir halindeyken lastiğinin patlaması sonucu alev alan TIR'ın dorsesi ve içindeki matbaa malzemesi, 10 dakikada küle döndü.

GÜNDEM 26.12.2012 21:34:00 0
TIR
Edirne'de seyir halindeyken lastiğinin patlaması sonucu alev alan TIR'ın dorsesi ve içindeki matbaa malzemesi, 10 dakikada küle döndü.
 
Bulgaristan uyruklu Vilizar Manolov’un kullandığı PB 5290 MK plakalı TIR, Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı.
 
DORSEYE SIÇRADI
 
Edinilen bilgiye göre, İstanbul'a gitmek için yola devam eden TIR'ın lastiği Lalapaşa-Edirne karayolunun 28'inci kilometresinde patlayarak alev aldı. Dorseye sıçrayan alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede tüm dorseyi sardı. TIR'dan dumanlar çıktığını gören sürücü Vilizar Manolov, aracı yol kenarına çekerek 2 yangın söndürme tüpüyle müdahale etti, söndüremeyince itfaiye ekiplerine haber verdi. TIR dorsesi dakikalar içinde küle döndü. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.
 
UZUN KUYRUK OLUŞTU
 
Lastiğinin patlaması sonucu dorsenin alev aldığını söyleyen Bulgar uyruklu TIR sürücüsü Vilizar Manolov, "İstanbul'a gitmek için yola çıktım, bir anda lastik patladı ve dorse alev aldı. Aracı durdurdum ve tüplerle müdahale ettim ama rüzgar olduğu için yangın büyüdü. TIR'da matbaa malzemeleri, makineler vardı. Hepsi kül oldu" dedi. Yangın nedeniyle yol bir süre trafiğe kapanınca, bekleyen araçlar yolda uzun kuyruk oluşturdu. TIR'ın kaldırılmasının ardından yol yeniden trafiğe açıldı. Polis yangınla ilgili soruşturma başlattı.
 
Marmara Haber Merkezi