Belediye personellerine ‘İhale Kanunu Eğitimi’

Kapaklı Belediyesi Başkanlığı tarafından Meclis Salonu’nda dün sabah saatlerinde Kamu İhale Kanunu eğitimi verildi.

GÜNDEM 25.12.2012 02:56:00 0
Belediye personellerine ‘İhale Kanunu Eğitimi’
Kapaklı Belediyesi Başkanlığı tarafından Meclis Salonu’nda dün sabah saatlerinde Kamu İhale Kanunu eğitimi verildi. Eğitimi İçişleri bakanlığı emekli Baş Kontrolörü Haluk Nalçakar verirken, seminere Belediye Başkan Yardımcıları, birim amirleri ve personel katıldı.
 
KAMU İHALE KANUNU ANLATILDI
 
Kapaklı Belediye Başkanlığı, tarafından düzenlenen ve İçişleri bakanlığı emekli Baş Kontrolörü Haluk Nalçakar tarafından verilen seminerde, birim amir ve çalışanlarına yönelik İhale Kanunu eğitimi verildi.. İçişleri bakanlığı emekli Baş Kontrolörü Haluk Nalçakar özellikle kamu ihalelerini hazırlayan birim amirleri ve personele Türkiye genelindeki başka belediyelerde yaşanan sıkıntıları anlattı. Konuşmacı Haluk Nalçakar daha sonra Kamu İhale Kanunu hakkında detaylı bilgiler verdi.
 
YAKLAŞIK MALİYET GİZLİ KALMALIDIR
 
İhale Şartnamelerinin ve teknik şartnamelerin muhakkak hazırlanması ve yaklaşık maliyet tespitinin saklı tutulması gerektiğini vurgulayan Haluk Nalçakar “Karşınızda her kim olursa olsun sizden yaklaşık maliyet tespitine dair bilgiler istendiğinde bu bilgileri vermemek asli görevinizdir. Teklif edilen fiyatlar belirlenmeden, yaklaşık maliyetin birilerine açıklanması, görevli kişinin yasalar karşısında suçlu konuma düşmesi demektir. Bir başka önemli husus ise yaklaşık bedelin KDV hariç şeklinde belirlenmesidir. Bunlara azami derecede dikkat etmelisiniz” dedi.
 
HER MEMURUN ÖĞRENMESİ GEREKİR
 
Kapaklı Belediyesi,  belde belediyesi olmasına rağmen nüfusunun 10 binin üzerinde olması nedeni ile belediyede mevcut her birimin kendine ait bütçesi olması gerektiğini ifade eden Nalçakan, “Şu anki duruma göre ihale yetkilisi Başkan Mandalı’dır. Bu nedenle ihale onay belgesini imzalayan, hukuki gerekçesinin olması durumunda ise reddetme yetkisine sahip olan kişidir. İhale sürecinin başlamasından bitimine kadar sorumlu olan kişidir. Mart ayı 2014 tarihinden sonra ise ihale yetkilisi birim amirleri olacaktır. Bu nedenle ihale mevzuatının, sadece birim amirleri değil, her 657 ye tabi memur tarafından bilinme zorunluluğu vardır” ifadelerini kullandı.
 
BUGÜN DE DEVAM EDECEK
 
Kapaklı Belediyesi Başkanlığı tarafından organize edilen kamu ihale kanunu programı bugün de devam edecek. 
 
Marmara Haber Merkezi