Cumhuriyet bekçisi, Cumhuriyet Meydanı’nda anıldı

Menemen’de 82 yıl önce vatani görevini yaparken şehit edilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Çerkezköy’de de anıldı.

GÜNDEM 25.12.2012 02:40:00 0
Cumhuriyet bekçisi, Cumhuriyet Meydanı’nda anıldı
Menemen’de 82 yıl önce vatani görevini yaparken şehit edilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Çerkezköy’de de anıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması düzenlenerek anılan Kubilay Asteğmen’in şehit edilişinin basit bir olay olmadığını belirten TGB üyesi Kenan Yoleri, “Kubilay’a yapılan saldırının emperyalizme karşı Birinci Kurtuluş Savaşı’nı başarıyla vermiş, batılı emperyalistleri ülkemizden atarak, saltanatı ve hilafeti kaldırmış yurtseverlere yapılan bir saldırıdır” dedi. 
 
Kubilay Asteğmen’in şehit edilişinin 82’nci yıldönümü dolayısıyla önceki gün saat 13.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda Eğitim İş Çerkezköy Şubesi, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şubesi, Türkiye Gençlik Birliği Çerkezköy Şubesi- İşçi Partisi Çerkezköy İlçe Örgütü ve CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından anma programı düzenlendi.
 
82 YIL ÖNCE ŞEHİT EDİLDİ
 
Vatani görevini öğretmen olarak Menemen’de yaparken şehit edilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Cumhuriyet Meydanı’nda önceki gün saat 13.00’de düzenlenen basın açıklaması ile anıldı. Yapılan basın açıklamasında, kalbi vatan sevgisiyle dolu Mustafa Fehmi Kubilay’ın, bundan 82 yıl önce gözü dönmüş karanlık güçlerce şehit edilişinin yıl dönümümde, özlem ve saygıyla anmak için bir araya gelindiği belirtildi.
 
BASİT BİR OLAY DEĞİL
 
Basın açıklamasını okuyan Türkiye Gençlik Birliği Çerkezköy üyesi Kenan Yoleri, “Kubilay’ın şehit edilmesi basit ve yalın bir olay değildir. Bu olay Şeyh Sait isyanından sonra demokratik, laik genç Türkiye Cumhuriyetini ortadan kaldırmaya yönelik ikinci irtica girişimidir. Bu hareket Atatürk devrimlerine karşı bir ayaklanmadır” dedi. Kubilay’a yapılan saldırının emperyalizme karşı Birinci Kurtuluş Savaşı’nı başarıyla vermiş, batılı emperyalistleri ülkemizden atarak, saltanatı ve hilafeti kaldırmış yurtseverlere yapılan bir saldırı olduğunu belirten Yoleri, “Millet buradadır. Kubilay gibi mücadeleye hazırdır. Karanlığın en koyu olduğu an, aydınlığa en yakın olunan zamandır. Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Vazifeye atılmak için içinde bulunduğun vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin’ sözünü bizler kendimize görev edindik” diye konuştu.
 
KİMSE BİZİ BU YOLDAN ALIKOYAMAZ
 
Atatürk devrimlerini, ilkelerini yaşatmaya, laik, demokratik Cumhuriyeti sonsuza dek korumaya 82 yıl önce olduğu gibi kararlı olduklarını kaydeden Kenan Yoleri, “Bu ülke üzerinde yaşayan güzel insanların ulaşmak istedikleri çağdaş uygarlık yolunu hiç kimse tıkayamayacak. Kimse bizi bu yoldan alıkoyamayacak. Kubilay, Atatürk İlke ve Devrimlerine tam bağlılığın eşsiz neferlerindendi. Vatanseverler devrim şehidini yalnız bırakmamıştır. Bu sebeple, Atatürk İlke ve Devrimleri yanı sıra Kubilay bilinciyle, her zaman ve her yerde sömürü ve zulme, karanlığa ve cahilliğe karşı yeni Kubilay'ların var olduğunu görmek ve yaşamak için birleşiyoruz” ifadelerini kullandı.
 
SESSİZCE DAĞILDILAR
 
Basın açıklamasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, tüm katılımcılara kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti. İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından güvenlik önlemlerinin alındığı basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı.
 
Haber Merkezi