Tekirdağspor Lüleburgazspor’a bileniyor

Tekirdağspor Pazar günü deplasmanda karşılaşacağı Lüleburgazspor maçı hazırlıklarını soğuk hava ve kar yağışına rağmen yaptığı tek idmanla sürdürdü.

SPOR 22.12.2012 04:23:00 0
Tekirdağspor Lüleburgazspor’a bileniyor
Tekirdağspor Pazar günü deplasmanda karşılaşacağı Lüleburgazspor maçı hazırlıklarını soğuk hava ve kar yağışına rağmen yaptığı tek idmanla sürdürdü.
 
13 Kasım Stadyumunda sabah saatlerinde gerçekleşen çalışma 15 dakikalık koordinasyonlu ısınma hareketleriyle başlarken, devamında sürat çalışması yapıldı. Genel Koordinatör Mehmet Ali Çınar ve Antrenör Ali Çınar nezaretinde gerçekleşen çalışmanın ana bölümünde sarı siyahlı futbolcular yarı sahada taktiksel çift kale yaparken, idman strecthing hareketleriyle son buldu.
 
SON İDMAN BUGÜN
 
Dizinden hafif sakatlığı bulunan Bülent'in düz koşu yaptığı idmanı, Başkan Gürsel Erbap'ta izlerken, takımın son durumu hakkında Genel Kaptan Tufan Yıldırım'dan bilgi aldı.
 
Takım, Lüleburgazspor maçı hazırlıklarını yarın Namık Kemal Stadyumunda yapacağı tek idmanla sürdürecek.
 
“ALINAN KARARA ÜZGÜNÜZ”
 
Öte yandan Tekirdağspor taraftardan sorumlu üyesi Emin Benan Utku Lüleburgazspor karşılaşmasına Tekirdağspor’lu taraftarlarının alınmaması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Konuyla İlgili bir açıklamada bulunan Taraftardan Sorumlu Üye Emin Benan Utku: “ Deplasman hakkı engellenmemeli. Üzülerek söylemek istiyorum   tarafımıza tebliğ edilen karara göre  hafta sonu oynayacağımız Lüleburgazspor müsabakasına taraftarımız; İlçe Spor Güvenlik Kurulu kararı doğrultusunda, stadyuma alınmıyor. Geçmişte olduğu gibi bizlerde göreve geldiğimiz günden itibaren fair play ruhunu en üst seviyede yaşatmaya çalışan bir yönetim kurulu ve bizleri aynı düzeyde destekleyen taraftar kitlemiz bulunmakta. 21 . Yüzyılda ileri demokrasi yaşandığı söylenen bir ülkede komşu iki takımın birbirine gidememesi kadar üzücü ve düşündürücü bir uygulama olamaz. Yasaklar sorunları çözemeyeceği gibi, aksine bence daha da körüklemektedir” dedi.
 
“TRAKYA DERBİSİ TARAFTARLI OYNANIR”
 
İki kulüp arasında geçmişten gelen ezeli bir  çekişmenin olduğunu belirten Utku “
 
Bence futbolu güzelleştirende derbi mahiyetindeki bu rekabetlerdir. Galatasaraysız, Beşiktaşsız, Fenerbahçe olmayacağı gibi Lüleburgazsız, Tekirdağsız, Edirnesiz de bir lig düşünülemez. Fakat mücadele sahada kalmalıdır. Futbol sahada oynanan bir oyundur. Başka mecralarda oynamak kimseye bir şey kazandırmaz. Ezeli rekabet ayrı bir şey düşmanlık ayrı bir şeydir. Geçtiğimiz hafta lider Edirnespor Gençlik Kulübü’nü evimizde taraftarları ile ağırladık. Ne kimsenin burnu kanadı ne de tek bir küfür edildi. Ayrıca Lüleburgazsporla 10 seneyi aşkın bir süredir karşılaşmıyoruz. En son çok kritik bir maçta onlar şehrimize geldi ve olaysız bir şekilde döndüler. Gönül isterdi ki bu konuları ve varsa geçmişteki kırgınlıkları yasaklarla değil karşılıklı görüşmeler ve uzlaşmalarla hal edelim. Trakya takımları birbirleri ile uğraşmak yerine dostluk içerisinde olmadıkça maalesef başarılı olma şansları yoktur. Şehir girişlerinde polis eskortları yerine çiçeklerle karşılamak ve karşılanmak istiyoruz ve biz Trakyalılara yakışan hareketler kanımca bunlardır” diye konuştu.
 
“BU KONU TARTIŞILMAMALI”
 
Deplasmanlarda seyircisiz bir derbinin tuzsuz bir yemek gibi olduğunu ifade eden Utku “
 
Hele de bu maç Tekirdağspor Lüleburgazspor maçı ise bu konu tartışılmamalı. Keşke Trakya’nın bu iki güzide kulübünün müsabakası emniyet tedbirleri konuşularak değil maç sonrası ve öncesi nasıl bir futbol karnavalına dönüştürüleceği konuşulup tartışılsaydı. Çünkü zaten emniyet kuvvetlerimiz üzerlerine düşen bir görev olduğunda layıkıyla yapabilecek bilgi birikime fazlasıyla sahiptir. Umarım bu yasakçı zihniyet kendisini futbol adına  dostluk ve güzelliklere bırakır.” açıklamasında bulundu.