“AK Parti kapatılmalıdır”

Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Binası’nda düzenlenen basın açıklamasında, 21 Aralık Cuma günü 18.00–21.00 saatleri arasında Altın Saray Düğün Salonu’nda organize edilec

SİYASET 19.12.2012 22:32:00 0
“AK Parti kapatılmalıdır”
Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Binası’nda düzenlenen basın açıklamasında, 21 Aralık Cuma günü 18.00–21.00 saatleri arasında Altın Saray Düğün Salonu’nda organize edilecek olan Milli Anayasa Forumu’na tüm Çerkezköy halkı davet edildi. Yapılan anayasa değişiklikleri ile Türk Milleti’nin, Büyük Ortadoğu Projesi’nin memuru yapılmaya çalışıldığını savunan ADD Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, “Kapatılması gereken AKP, bugün bizlere Anayasa yapmaya kalkmaktadır. AKP’nin pkk ve ABD güdümünde hazırladığı bu bölücü anayasayı bizler kabul etmeyeceğiz” dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çerkezköy Şubesi, Türkiye Gençlik Birliği Çerkezköy Temsilciliği, Eğitim-İş Sendikası Çerkezköy Temsilciliği ve İşçi Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın temsilcilerinin katılımı ile önceki akşam saat 18.00’da ADD binasında basın açıklaması düzenlendi.
 
SIRA ANAYASA’NIN DEĞİŞTİRİLMESİNE GELDİ
 
21 Aralık Cuma Günü Çerkezköy’de düzenlenecek olan Milli Anayasa Forumu Bilgilendirme Toplantısı’na Çerkezköy’de faaliyet gösteren birçok siyasi parti, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının da katılacağını söyleyen ADD Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, “Türk Milleti’ni, Amerika’nın Büyük Ortadoğu Projesi’nin memuru yapmaya çalışan zihniyet, ülkemizi eyaletlere bölen yasayı meclisten geçirmiştir. Şimdi ise onlar için sıra anayasanın değiştirilmesine gelmiştir” dedi.
 
BU ANAYASAYI KABUL ETMEYECEĞİZ
 
Oslo’da pkk, ABD ve AKP’nin katılımıyla bir anayasa hazırlandığını iddia eden Dündar Orhan, “Anayasa yapmaya çalışan AKP, Anayasa Mahkemesi tarafından Laikliğe karşı suç odağı olmaktan hüküm giymiş, ceza almış bir partidir. Kapatılması gereken AKP, bugün bizlere Anayasa yapmaya kalkmaktadır. AKP’nin pkk ve ABD güdümünde hazırladığı bu bölücü anayasayı bizler kabul etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.
 
BÖLÜCÜ ANAYASAYA HAYIR DİYORUZ
 
Anayasa’nın kabul edilmemesi için Türkiye çapında Milli Anayasa Forumları düzenlendiğini ifade eden Orhan, “Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünü savunan herkes Atatürk’te birleşerek bu forumları düzenlemektedir. Çerkezköy’de de Milli Anayasa Formu adı altında 'Atatürk'te birleştik ve bölücü Anayasaya ‘Hayır' diyoruz. Yeni yapılacak anayasayı, bizlere göre bölücü anayasanın yanlışlığını ortaya koymak ve halkımızı bu konuda bilinçlendirmek istiyoruz” dedi.
 
KONFERANS DÜZENLENECEK
 
Çerkezköy’de yapılacak programın Moderatörlüğünü Milli Anayasa Forumu Sekreteri Haluk Dural’ın yapacağı, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkanı İlker Yücel, Marmara Üniversitesi eski Dekanı İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, CHP Milletvekili Ali Rıza Öztürk ve İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nusret Sanem’in de programa konuşmacı olarak katılacağı belirtildi.
 
DAYATMACI ANAYASA’YA KARŞIYIZ
 
CHP İlçe Başkanı Metin Dönmez de parti olarak bütün şehir yasası ile ilgili Anayasa Mahkemesi’ne iptal davası açacaklarını belirterek, “Ülkemize eyalet sistemi getirilmek isteniyor. Amaçları Türkiye’yi bölmek, parçalamaktır. Bu yasa AK Parti idaresi ile meclisten geçirilen dayatmacı bir yasadır. Biz dayatmacı Anayasa’ya karşıyız” dedi.
 
HALKI AYDINLATMAYA ÇALIŞACAĞIZ
 
21 Aralık Cuma günü, bütün STK’lar tarafından desteklenen bir panel düzenleyeceklerini ifade eden Dönmez, “Halkı aydınlatmaya çalışacağız. Panele, alanında uzman kişiler katılacak” dedi ve bütün Çerkezköy halkını panele davet etti. Basın açıklamasına CHP İlçe Başkanı Metin Dönmez ve ADD Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan’ın yanı sıra, TGB Çerkezköy İlçe Başkanı Satılmış Özen, Eğitim-İş Çerkezköy Temsilcisi Nilay Karaöz ve İşçi Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Onur Akman da katıldı.
 
Marmara Haber Merkezi