Kapaklı hastanesi TBMM gündeminde

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, yeni ilçe olan Kapaklı’da devlet hastanesinde acil servis olmamasını meclis gündemine taşıdı.

GÜNDEM 18.12.2012 00:53:00 0
Kapaklı hastanesi TBMM gündeminde
CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, yeni ilçe olan Kapaklı’da devlet hastanesinde acil servis olmamasını meclis gündemine taşıdı. Acil servisin, sağlık hizmetlerindeki önemine dikkat çeken Yüceer, “Kapaklı’da, acil sağlık hizmetlerinin verilememesi vatandaşlarımızı mağdur etmektedir” dedi.
 
Çerkezköy’e bağlı belde iken Remi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası ile ilçe olan Kapaklı’daki Devlet Hastanesi’nde acil servis bulunmadığını belirten CMP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclis gündemine taşıdı.
 
ACİL SERVİS BULUNMUYOR
 
CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, konuyla ilgili Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi. Günümüzde sağlık hizmetlerinde acil servis hizmetlerinin payının büyük önem taşıdığını ifade eden Yüceer, kişinin hayatta kalmasının ilk müdahalenin ne kadar hızlı yapıldığına bağlı olduğunu kaydetti. Yeni Büyükşehir Yasası’nın kabul edilmesinden önce 2011 nüfus sayımına göre yaklaşık 61 bin olan Kapaklı’nın nüfusunün, yeni bağlanacak mahalle ve köylerle beraber 72 bine ulaştığını ifade eden Yüceer “Elbette, Kapaklı’nın ilçe olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Ancak, bu güzel ilçemizde yaşanan sorunları göz ardı edemeyiz. Bu sorunlardan bir tanesi de ilçemizdeki devlet hastanesinde acil servisin bulunmamasıdır” dedi.
 
ACİL SERVİS YAPILACAK MI?
 
Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) araştırmasına göre ölümcül rahatsızlığı olan kişi 5 dakika içerisinde hastaneye yetiştirilir ise yüzde 70 gibi büyük bir oranda kurtulma şansının olduğunu vurgulayan Yüceer, “Bu oran 25 dakika içerisinde yüzde 50’ye, bir saat içerisinde ise ne yazık ki sıfıra düşmektedir’ diye konuştu. Acil sağlık hizmetlerinin verilememesinin vatandaşları mağdur ettiğini vurgulayan Yüceer, Kapaklı’daki yurttaşların şikayetlerini dile getirerek Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a şu soruları yöneltti: “Kapaklı Devlet Hastanesi’ne acil servis yapılacak mıdır? Bu yönde bir çalışma var mıdır? Kapaklı Devlet Hastanesi’nden diğer hastanelere son 5 yılda, acil olarak kaç hasta sevk edilmiştir? Bugüne kadar 61 bin nüfuslu bir beldeye acil servis yapılmamasının gerekçesi nedir? Kapaklı’da yaşayan vatandaşlar için en yakın acil servis 7 kilometre uzaklıktadır. Herhangi bir kötü olayın, can kaybının yaşanması durumunda, olayların sorumlusu kim olacaktır? Kapaklı’nın, Yeni Büyükşehir Yasası’yla nüfusunun artacak olması nedeniyle, hastaneye yeni sağlık personeli, hekim, hemşire atanacak mıdır?”
 
Marmara Haber Merkezi