Tek bir okulun dahi olmaması kabul edilemez

Kapaklı’nın ilçe olmasını değerlendiren Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Yüksel Öztürk, mahallenin sorunlarını da dile getirdi.

GÜNDEM 11.12.2012 06:11:00 0
Tek bir okulun dahi olmaması kabul edilemez
Kapaklı’nın ilçe olmasını değerlendiren Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Yüksel Öztürk, mahallenin sorunlarını da dile getirdi. Mahallelerinde çok fazla sorunun olduğunu söyleyen Öztürk, özellikle mahallede tek bir okulun dahi olmamasının kabul edilemez olduğunu söyledi.
 
10 BİN NÜFUSA BİR OKUL YOK
 
10 bin nüfusa sahip olan mahallenin başlıca sorununun okulsuzluk olduğunu ifade eden Öztürk “Maalesef ki birçok ilçenin nüfusundan daha fazla bir nüfusa sahip olan mahallemizde ne bir ilkokul ne de ortaokul bulunmuyor. Mahallede ikamet eden çocuklarımız 2 kilometre yol yürüyerek Cumhuriyet Mahallesinde eğitim ve öğretim veren Gazi İlk ve Ortaokulları’na gitmek zorunda kalıyor” dedi.
 
OKUL SÖZÜ VERDİLER
 
Bahçelievler Mahallesi’ne okul yapılması için Milli Eğitim Müdürlüğü’ne müracaatlarda bulunduklarını söyleyen Muhtar Yüksel Öztürk “Bu konu ile alakalı olarak taleplerimizi, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirmemize rağmen olumlu cevap alamadık. ‘Okula mesafeniz 500 metre, bu şekilde idare edin’ dediler. Bazı noktaların okula uzaklığı 500 metre olabilir ama pek çok mesken için bunu söylemek imkânsızdır. Zira meskenlerin yüzde 70’inin okula uzaklığı 2 bin 500 metre civarındadır. 500 metreyi hesaba katarak 2 bin 500 metreyi göz ardı etmenin gerçeklerle hiçbir alakası yoktur. Bu durumda servis gerekiyor. Lakin servisin pahalı olması velilerimizi zor durumda bırakıyor. Mahallemize okul yapılması hususunda Belediye başkanı ile görüştüm. 40 derslikli bir okulun yapılacağı sözünü verdiler. İnşallah verdikleri sözü tutarlar ve çocuklarımız, her gün kilometrelerce yol tepmekten bir şekilde kurtulur” dedi.
 
TREDAŞ DUYARSIZ DAVRANIYOR
 
Sık sık kesilen elektrik enerjisi nedeni ile mahalle sakinlerinin kendilerine şikâyette bulunduğunu, Muhtarlık olarak Tredaş’a, bu konu ile alakalı yapmış oldukları başvuruların sonuçsuz kaldığını söyleyen Öztürk “Yıllardır devam eden bu sıkıntıyı maalesef ki bir türlü çözüme ulaştıramadık. Düşük faz nedeniyle çamaşır makinelerinin çalışmadığı, bu arızanın her zaman olması yanında, uzun zaman onarılmaması ikinci sorunumuzdur. Ben burada somut bir şeyler söylemek adına Güvercin Sokağı örnek gösterebilirim. Tredaş yetkililerinin bu soruna kalıcı bir çözüm bulmalarını istiyoruz” diye konuştu.
 
YOLLARIMIZ İÇLER ACISI
 
Mahalle içerisinde standarda uygun yol olmadığını, yağmur yağdığı zamanlarda mahallede oturan insanların sıkıntı çektiğini ifade eden Öztürk “Belediye bu konuda Mahallemizde çalışmalar yapmalıdır. Yollarımız stabilize, belirli caddeler asfalt kaplanmış. Yağmur yağdığında mahalle halkı büyük sıkıntı çekmek zorunda kalıyor. Günümüzde bu gibi eksikliklerin uzun zaman giderilememesine ben pek fazla anlam veremiyorum” ifadesini kullandı.
 
OCAK VAR HEKİM YOK
 
Sağlık alnında da Bahçelievler Mahallesi’nde sıkıntılarının olduğunu ifade eden Öztürk “Sağlık ocağımız olmasına rağmen, personel açığı nedeniyle işlerlik kazandırılabilmiş değil. 2 hekimle hizmet vermeye çalışan sağlık ocağının personel açığını kapatmak nedeni ile sağlık müdürlüğüne müracaatlarımız oldu. Ne var ki bu müracaatımız üzerinden uzun zaman geçmesine rağmen talebimiz henüz karşılanmış değil. Mahalle halkı, Kapaklı Hastanesi ya da Çerkezköy Devlet Hastanelerine gitmek zorunda kalıyor. Bu durum, halkımız açısından maddi bir kayıp olmasının yanında ayrıca zaman kaybına da neden oluyor” dedi.
 
DÖRT DÖRTLÜK
 
Cenaze hizmetlerinin verilmesi aşamasında, Kapaklı Belediyesi’nin, sağlamış olduğu hizmetlerin mahalle halkı tarafından tasvip gördüğünü söyleyen Öztürk “Ölüm haberinin bize bildirilmesinden sonra, Belediyenin sunmuş olduğu imkânların devreye girmesiyle cenaze sahibine pek fazla iş kalmıyor. Defin işlemi gerçekleşinceye kadar her aşama, Belediye birimleri tarafından takip edilerek, insanımız en zor zamanında yalnız bırakılmıyor” diye konuştu. 
 
Marmara Haber Merkezi