Sermaye Piyasası Kanunu TBMM’de kabul edildi

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Özlem Yemişçi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek Cumhurbaşkanlığı'na onay için gönderilen Sermaye Piyasası Kanunu ile ilgili açıklama yaptı.

SİYASET 7.12.2012 20:18:00 0
Sermaye Piyasası Kanunu TBMM’de kabul edildi
 YENİDEN YAPILMASI İHTİYACI DOĞDU
 
Bir dereceye kadar sonradan yapılan ek düzenlemelerle giderilmeye çalışılan eksikliklerin sayısı bir hayli arttığından, Kanunun bütüncül şekilde yeniden yapılması ihtiyacının doğduğunu ifade eden Yemişçi “Piyasaların değişen ve gün geçtikçe daha da karmaşıklaşan yapıları da dikkate alındığında, mevcut metnin geçen zaman içerisinde daha elverişsiz bir hale gelmesi bizleri bunu yapmaya iten sebeplerdir. Hazırlanma aşamasında Türk Ticaret Kanunu ile uyumlu olmasının yanı sıra sağlam bir hukuki kurguya dayanması esasına özellikle dikkat edildiğinin altını çizmek isterim.Sermaye piyasasını düzenleyici temel metinlerin hatta ikincil düzenlemelerin her aşamasında ihraççı, yatırımcı ve piyasa işlemi üçlüsü özellikle dikkate alınmıştır” dedi.
 
DÜNYA EKONOMİSİNE YÖN VERMESİ AMAÇLANDI
 
Bu yasa ile; Türkiye’nin sermaye piyasalarının, dünya ekonomisine yön verecek sayılı ülkelerden birisi olmasının amaçlandığını ifade eden AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi “Ülkemizin başta yatırımcılar olmak üzere tüm finansal aktörler bakımından odak noktası olarak görülmesi hedeflenmiştir. Çin’in ardından en fazla büyüyen ülke olma başarısını göstermemizin altında yatan sır, güçlü bir ekonomiye ve sürdürülebilir bir mali istikrara sahip olmaktır. Ekonomik gelişmenin devam ettirilmesi ancak hukuki altyapının geliştirilmesi ile sağlanabilecektir” diye konuştu.
 
EKONOMİYİ DAHA DA BÜYÜTECEK
 
Sahip olduğumuz kaynakların etkin bir şekilde kullanılmasının, yolsuzluklarla etkin mücadele ve artan tasarruflar sermaye piyasasını ve ekonomiyi daha da büyüteceğini ifade eden Yemişçi “Ekonomiyi daha da güçlendirmek, yerli ve yabancı yatırımların gözbebeği bir ülke olmak için hazırlanmış olan bu kanunun insanımızın refah düzeyini artıracağına olan inancım tamdır” dedi.
 
Marmara Haber Merkezi