7 yıllık sır cinayeti ‘kıl’ aydınlattı

21 Haziran 2005'te Makasçı Sokak üzerindeki evinde 47 bıçak darbesiyle öldürülen eşi Fevziye Asbaş’ın katil zanlısı olduğu iddiasıyla olaydan 6 yıl 3 ay sonra tutuklanan ve cezaevine konulan Fevzi AsbaÅ

GÜNDEM 26.11.2012 22:48:00 0
7 yıllık sır cinayeti ‘kıl’ aydınlattı

 Marmara Haber - 2005 yılı Haziran ayında Gazi Osman Paşa Mahallesi Makasçı Sokak’taki evinde 47 bıçak darbesiyle öldürülmüş olarak bulunan Fevziye Asbaş cinayeti ile ilgili karara duruşması geçtiğimiz günlerde yapıldı.

SON 10 YILIN AYDINLATILAMAYAN TEK CİNAYETİYDİ

Fevzi Asbaş’ın eşi Fevziye Asbaş, 21 Haziran 2005 tarihinde Gazi Osman Paşa Mahallesi Makasçı Sokak üzerindeki evinde öldürülmüş olarak bulunmuştu. Çerkezköy’ün uzun yıllar faizi meçhul tek cinayeti olan Fevziye Asbaş cinayetini çözmek için Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan özel ekip, tanık veya şüpheli sıfatıyla onlarca kişiyi sorgulamış, ancak saldırganın cinayeti, iz bırakmadan işlemesi, Fevziye Asbaş cinayetinin failinin bulunmasını da zorlaştırmıştı. 

CİNAYETİ AYDINLATANA DAİRE VAADİNDE BULUNMUŞTU

Çerkezköy'ün son 10 yıl içindeki aydınlatılamayan tek faili meçhul cinayeti olarak, hafızalara kazınan Fevziye Asbaş cinayetine ilişkin yaşanan sürpriz gelişme, başta Asbaş ailesi olmak üzere, bütün Çerkezköy'de büyük yankı uyandırdı. Cinayetten sonra, şüpheli-tanık sıfatıyla gözaltına alınan Fevzi Asbaş, katıldığı televizyon programlarında katil veya katillerin bir an önce yakalanmasını isteyerek “Benim 40 yıllık eşimden, kim ne istedi? Benim Çerkezköy'de çok sayıda gayrimenkul ve dairem var. Cinayetin aydınlanmasına katkı sağlayacak ihbarda bulunanlara, bir daire hediye edeceğim" vaadinde bulunmuştu.

İKİNCİ EŞ DE ÖLÜMLE BURUN BURUNA GELMİŞTİ

Cinayetin ardından bir süre yalnız yaşayan Fevzi Asbaş, hayatını Saniye Deniz ile birleştirdi. Fevzi Asbaş ile evlendikten sonra, cinayetin işlendiği evde yaşamaya başlayan Saniye Deniz de, ölümle burun buruna gelmişti. Evin kapısına 'postacı' kılığında gelen iki kişi, kapıyı açan Saniye Deniz'in ellerini kelepçeleyip, evde bulunan ziynet eşyaları, para ve tabancayı alarak kayıplara karışmıştı. Bu organize hırsızlık girişimi Fevzi Asbaş-Saniye Deniz evliliğinin 5. ayında meydana gelmişti. 

CİNAYETİ KIL AYDINLATTI

Fevzi Asbaş, ifadesinde olay günü eve gittiğinde kapıyı kendi anahtarı ile açtığını ve eşinin yüzükoyun bir şekilde yerde yatarken bulduğunu, eşinin ölüp ölmediğini tespit etmek için nabzına baktığını ve sandalye ile telefonunun yere devrilmiş olduğunu gördüğünü ve eşinin sandalyeden düştüğünü tahmin ettiğini söyledi. Cinayetin ardından polis olay yeri inceleme ekipleri ve Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan incelemede Fevziye Asbaş’ın vücudunda 47 bıçak yarası bulunduğu ve Fevziye Asbaş’ın yaralanması nedeniyle iç ve dış kanama ile beyin kanaması sonucu hayatını kaybettiği tespit edildi. Cinayet günü Fevzi Asbaş’ın ölen eşi Fevziye Asbaş’ın parmağındaki yüzüğü alarak cebine koyması şüpheleri iyice artırırken, Fevziye Asbaş’ın avuçlarında bulunan kıl örnekleri de cinayetin seyrinde önemli bir rol oynadı. Fevziye Asbaş’ın avuçlarında bulunan kıl örneklerinin Fevzi Asbaş’tan alınan örneklerle benzerlik göstermesi, cinayetin Fevzi Asbaş tarafından işlendiği şüphelerini daha da artırdı.

6 YIL 3 AY SONRA ŞOK GELİŞME

Cinayetten tam 6 yıl 3 ay sonra şok bir gelişme yaşandı. Duruşmalar sanıksız olarak devam ederken, cinayetten 6 yıl 3 ay sonra, tanık ifadeleri ve elde edilen deliller ışığında Fevziye Asbaş'ın eşi Fevzi Asbaş katil zanlısı olarak gözaltına alındı. Çelişkili ve inandırıcılıktan yoksun tavırları ile dikkat çeken ve bulunan dediler ışığında gözaltına alınan Fevzi Asbaş, deliller ve tanık ifadeleri doğrultusunda “tasarlayarak yakın akrabayı öldürmek” suçundan tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne konuldu.

MÜEBBETE ÇARPTIRILDI

Şüphelinin olay günü sergilediği çelişkili hal ve hareketleri, eşinin parmağındaki kanlı yüzüğü ‘otopside kaybolur’ gerekçesiyle ısrarla almak istemesi, tanıkların ifadeleri, otopsi tutanakları, olay yeri fotoğrafları, İstanbul Adli Tıp Kurumu raporu ve Emniyet raporlarını göz önünde bulundurularak tutuklanan Fevzi Asbaş, geçtiğimiz günlerde Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Birçok tanık ve akrabasının da aleyhinde ifade verdiği Fevzi Asbaş için, 3 kişilik mahkeme heyetinden 2 hakim, ağırlaştırılmış müebbet cezası isterken, mahkeme heyetinde yer alan 1 hakim de sanığın beraatını istedi. Yapılan duruşmanın ardından ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılan Fevzi Asbaş’ın avukatları aracılığıyla Yargıtay’a itirazda bulunduğu öğrenildi.

Haber / Şaban KARDEŞ