Camiler, Kabe’nin birer şubesidir

Karaağaç’ta 2009’da temeli atılan ve kısa sürede yapımı tamamlanarak ibadete açılan Hicret Camii’nin ardından 2. caminin temeli de önceki gün atıldı. Temel Atma Töreni’nde konuşan AK Parti Te

GÜNDEM 26.11.2012 22:33:00 0
Camiler, Kabe’nin birer şubesidir

 Karaağaç Mehmet Akif Ersoy Camii Temel Atma Töreni Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde önceki gün saat 12.30’da yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

EN KISA ZAMANDA İBADETE AÇILACAK

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Mehmet Akif Ersoy Camii Temel Atma Töreni, Karaağaç Merkez Camii İmam Hatibi Hafız Ebubekir Ezer’in Kuran’ı Kerim tilaveti ile devam etti. Cami’nin inşaat alanın tahsisinde emeği geçen Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel ve Karaağaç Belediyesi meclis üyeleri ile caminin yapımını üstlenen, isminin açıklanmasını istemeyen hayırsever vatandaşa teşekkür eden Mehmet Akif Ersoy Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mahir Bozan, “Tüm halkımızdan destek bekliyoruz. Sizlerin yardımları ve derneğimizin özverili çalışmaları neticesinde camimiz en kısa zamanda ibadete açılacaktır” diye konuştu.

2. CAMİMİZİ DE BELDEMİZE KAZANDIRACAĞIZ

Cami alanının tahsis edilmesinde meclis üyelerinin, ilçe müftülüğünün, milletvekillerinin ve dernek yönetiminin büyük gayreti olduğuna dikkat çeken Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, “Temelini atacağımız Mehmet Akif Ersoy Camii ile birlikte beldemize 2. camiyi kazandırmış olacağız. 2009’da temeli atılan Hicret Camii kısa sürede yapılarak ibadete açılmıştı. İnşallah bu camimiz de en kısa sürede tamamlanarak ibadete açılacak” dedi.

CAMİLER KÜLTÜRÜMÜZÜN BİRER SEMBOLÜDÜR

Camilerin asırlardan bu yana kültürümüzün ve manevi değerlerimizin birer sembolü olduğuna vurgu yapan Başkan Yücel, Hz. Muhammed (SAV)’in ‘Mescitler yeryüzünde Allah’ın evleridir. Gökteki yıldızların yer yüzünü aydınlatması gibi, onlar da gök yüzünü aydınlatırlar’ sözüne vurgu yapan Özkan Yücel, “Temelini attığımız Mehmet Akif Ersoy Camii’nin Karaağaç’a ve tüm İslam Alemi’ne hayırlı olmasını temenni etti.  

BU İŞ MÜMİN İŞİDİR

Camilerin, Müslümanların kıblesi olan Kabe’nin birer şubesi olduğunu ifade eden Çerkezköy Müftüsü Bayram Şahin, “Yeryüzünde Allah’ın adının anıldığı mescitlerin yapılmasını, Allah ancak kendine iman edenlerden ister. Allah kendine inanmayanlardan böyle bir faaliyet beklemez. Bu iş, mümin işidir” diye konuştu. Hz. Muhammed’in İslam’a davet görevine Kuba Mescidi’ni yaparak başladığına dikkat çeken Müftü Şahin, “Peygamberimiz daha sonra Medine’ye hicret etmek zorunda kaldı. Buradaki ilk işi de Mescid-i Nebevi’yi yaptırmak oldu. Ecdadımız da ‘Her nereye yerleşmek için bir çadır kuracak olursam, yanına bir çadır da Mescid için kurmazsam Allah’tan utanırım’ diyerek camilere ve mescitlere verdikleri önemi vurgulamışlardır” diye konuştu. 

MODERN CAMİLER İNŞA EDİLİYOR

Günümüzde modern ve fonksiyonel camilerin inşa edildiğini belirten Müftü Bayram Şahin, “Temeli atılan camimize Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’un adının verilmesi de ayrı bir anlam taşıyor. Camimizin tüm İslam Alemi’ne hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

BİRLİK VE BERABERLİK RUHUNU YAŞIYORUZ

İslam dininin herkesi birleştirdiğini ifade eden AK Parti Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut, “Bugün burada farklı fikir sahibi insanlar, camimizin temel atma töreni için bir araya geldi. Farklı görüşlerin aynı amaçla bir araya geldiği bugün de Müslümanlığın birlik ve beraberliğin ruhunu yaşıyoruz” dedi.

BASKILAR GERİDE KALDI

Cami yapımının hayırsever bir vatandaş tarafından üstlenmesinin örnek bir davranış olduğunu kaydeden Akbulut, “Yıllarca kaymakamlık yaptım. 10 yıla yakın bir süre valilik yaptım. O yıllarda cami açılışlarına ya da temel atma törenlerine katılamıyorduk. Katılsak ‘Laiklik elden gidiyor’ diyerek ülkeyi yıpratmaya çalışıyorlardı. Ülkemizde inanca baskı yapılan yıllar oldu. Fakat tüm bu baskılar geride kaldı. Bugün Türkiye’de hiç kimse inancından dolayı yadırganmıyor” dedi ve temeli atılan caminin cemaatinin bol olmasını temenni etti. 

KURBAN KESİLDİ

Temel Atma Töreni’nde açılış konuşmalarının ardından inşaat alanında tekbirler eşliğinde kurban kesildi. Kurban kesiminin ardından katılımcılar İlçe Müftüsü Bayram Şahin eşliğinde dua etti. Tören sonunda katılımcılara aşure ikram edildi.

KATILIM YOĞUN OLDU

Karaağaç Mehmet Akif Ersoy Camii Temel Atma Töreni’ne AK Parti Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, Çerkezköy Müftüsü Bayram Şahin, Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, İl Genel Meclis Başkanvekili Sami İkizler, İl Genel Meclis Üyeleri M. Zeki Gürcün, Hasan Karaca ve Abdurrahman Çiçek, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Habip Bilgin, AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, AK Parti Kapaklı Belde Başkanı Ali Osman Orhan, AK Parti Karaağaç Belde Başkanı Metin Kanat, Karaağaç muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.      

Marmara Haber / Ahmet KARDEŞ