Geri sayım başladı

12 Kasım’da hafriyat çalışmalarına başlanan ve dün temel çalışmaları için betonu atılan Yeni Otogar Binası yapım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Temel çalışmalarını

GÜNDEM 22.11.2012 20:46:00 0
Geri sayım başladı

 Çerkezköy Haber - 4 Eylül’de ihalesi yapılan ve 2 milyon 23 bin TL’lik sözleşme bedeli ile Cecebey İnşaat’a ihale edilen Yeni Otogar Binası'nın yapım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

 

1392 METREKARE ÜZERİNE YAPILIYOR

Çerkezköy Gümrüğü yanında inşası devam eden ve 15 ayda tamamlanması öngörülen yeni Otogar Binası’nın oturtulacağı zeminin hafriyat çalışmaları tamamlandı. Çerkezköy-Çorlu Yolu üzerinde Çerkezköy Gümrüğü yanında yapımına başlanan Çerkezköy Şehirlerarası Otobüs Terminali 1392 metrekare üzerine yapılıyor.
 

60 METREKÜP BETON DÖKÜLDÜ

Çalışmaların 12 Kasım itibari ile başladığını belirten Cecebey İnşaat yetkilileri, 1141 ada 1 parselde, toplamda 10 bin 203 metrekarelik alan üzerine yapılmakta olan Yeni Otogar Binası’nın çevre hafriyat çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. Otogar Binası için kazılan alana temel için dün itibari ile 60 metreküp gro beton atıldığını söyleyen yetkililer, bugün itibari ile de temel çalışmalarına başlanılacağını ve en kısa sürede temel çalışmalarının da tamamlanacağını belirtti.
 

YEŞİL ALANLAR İÇİN 1461 METREKARE AYRILDI

Bina oturma alanının 1392 metrekare olarak tasarlandığını söyleyen Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, “İç yollar, peronlar ve park alanları toplam 4 bin 940 metrekarelik alan üzerinde olacak. Tretuar ve yaya ayanları ise bin 400 metrekare üzerine inşa edilecek. Yeşil alanlar için ise 1461 metrekare alan ayrıldı" dedi.
 

YENİ OTOGARDA NELER VAR?

Yeni Otogar Binası’nda toplam 10 yazıhanenin yer alacağını kaydeden Kemal Gümüş, “5 dükkan, cafe, mescit, abdesthane, berber, terzi, sağlık birimi, çocuk bakım odası gibi birimler de Yeni Otogar’da vatandaşın hizmetinde olacak” ifadelerini kullandı. Mevcut otogarda 6 firmanın yazıhanesinin bulunduğunu belirten Gümüş, 4 yazıhanenin ise gelişmekte ve büyümekte olan Çerkezköy için doğabilecek ihtiyaçları karşılamak adına inşa edileceğini ifade etti. 
 

Haber / Ahmet KARDEŞ