Ülke genelinde eş zamanlı denetimler yapıldı

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 18-20 Ağustos tarihleri arasında motosiklet ve motorlu bisiklet kullanımına yönelik olarak ülke genelinde eş zamanlı denetimler gerçekleştirildi.

TÜRKİYE 28.08.2023 12:42:00 0
Ülke genelinde eş zamanlı denetimler yapıldı

Motosiklet ve motorlu bisiklet sürücülerinin kırmızı ışıkta geçme, yaya yolu üzerine çıkma, ters yönde araç kullanma gibi trafik kural ihlalleri yaptıkları, sürücü belgesiz ve kasksız olarak araç kullandıkları, şeridinde giden araçların arasına girmeleri nedeniyle çoğunlukla ölümlü/ağır yaralanmalı trafik kazalarına karıştıkları gözlendi. 


7 BİN 39 TRAFİK KURAL İHLALİ TESPİT EDİLDİ 


Bu kazaları önlemek, sürücü ve yolcularının trafik güvenliğini artırmak amacıyla 18-20 Ağustos tarihleri arasında motosiklet ve motorlu bisiklet kullanımına yönelik olarak ülke genelinde eş zamanlı denetimler gerçekleştirildi. 23 bin 771 motosiklet ve motorlu bisiklet sürücüsü denetlendi. 3 bin 178 sürücü/yolcunun koruma başlığı kullanmadığı, 747 sürücünün sürücü belgesiz olarak motosiklet ve motorlu bisiklet kullandığı, 294 motosikletin geçerli zorunlu mali sorumluluk sigortasının olmadığı, 230 motosiklet ve motorlu bisikletin tescil belgesi ve plakasının uygun durumda bulunmadığı tespit edildi. Toplam 7 bin 39 trafik kural ihlali tespit edilerek işlem yapıldı. 


DENETİMLER DEVAM EDECEK 


Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Türk Polis Teşkilatı olarak sürücülere hem kendilerinin hem de diğer yol kullanıcılarının can güvenliklerini sağlamak için hız sınırları ile diğer trafik kurallarına uymalarını hatırlatır, denetimlerin devam edeceğini kamuoyuna saygıyla duyururuz” denildi. 


ÖZEL DENETİM YAPILDI 


Trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması, kazalara neden olan ihlallerin önlenmesi, ticari araç ve şoförlerinin mevzuatta belirtilen yeterlilikleri sağlaması ve taşımacılık faaliyetinde çalışan/çalıştırılan araç şoförlerinin disiplin altına alınarak sürücülerin trafik kurallarına uyma düzeylerinin arttırılması amacıyla 16-17 Ağustos tarihlerinde ticari araç ve şoförlerine yönelik de özel denetim yapıldı. 


472 ARAÇ TRAFİKTEN MEN EDİLDİ

 


Denetimlerde 72 bin 43 ticari araç ve şoförü denetlendi. 992 ticari araç şoförünün gerekli (Yaş, Sürücü Belgesi, Mesleki Yeterlilik Belgesi SRC, Psiko-teknik Değerlendirme Raporu vb.) şartları taşımadığı veya eksikliği olduğu, 679 aracın yetki belgesiz/yetki belgesi kapsamı dışında faaliyette bulunduğu, 69 aracın ilgili belediyeden çalışma izni/ruhsatı almadan veya alınan izin/ruhsat kapsamı dışında faaliyette bulunduğu, 916 aracın geçerli fenni muayenesinin bulunmadığı, 145 aracın sigortasının bulunmadığı, bin 572 ticari aracın mevzuatta belirtilen gerekli şartları sağlamadığı/eksikliği olduğu tespit edildi. 472 araç trafikten men edildi. 15 şoförün sürücü belgesi geçici olarak geri alındı. Toplam 5 bin 680 ticari araç ve şoförüne işlem yapıldı.


HIZ DENETİMLERİ DE YAPILDI 


Öte yandan hız ihlallerinin önlenmesi ve sürücüleri trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek amacıyla 19-21 Ağustos tarihleri arasında ülke genelinde eş zamanlı yapılan hız denetimlerinde 23 bin 83 araç/sürücünün hız ihlalinde bulunduğu tespit edilerek işlem yapıldı.


Haber Merkezi