Türk Polis Teşkilatı 179 yaşında

Türk Polis Teşkilatı’nın 179’uncu kuruluş yıldönümü saat 10.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

GÜNDEM 10.04.2024 13:34:00 0
Türk Polis Teşkilatı 179 yaşında

Törene Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Tugay Komutanı Tank Kurmay Albay Erkan Bulut, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Serkan Engin, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Vatanel, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gaziler, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve emniyet mensupları katıldı. 

 

 

“GURUR VE MUTLULUK DUYUYORUZ”

 

İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Vatanel’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başlayan program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı da Komiser Onur Bayraktar yaptı. Bayraktar, “Bugün Türk halkının sevgi ve güvenini kazanmış, demokratik hukuk devletinin, Atatürk ilke ve inkılaplarının, laik cumhuriyetin teminatı olan Türk Polis Teşkilatının 179. Kuruluş Yıldönümünü sizlerle kutlamaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz” dedi.  

 

“CUMHURİYETİN VE YASALARIN DAİMİ KALKANI OLARAK SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMEKTEDİR”

 

Emniyet teşkilatının en temel görev ve sorumluluklarının toplumda dirlik ve düzeni sağlamak, insanların can ve mal güvenliğini korumak, vatandaşların hak ve özgürlüklerini kullanabilmelerini sağlamak, halk ile devlet arasında köprü kurarak devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğüne sahip çıkmak olduğunu ifade eden Bayraktar, “Türk Polis Teşkilatı, bu görev ve sorumlulukları bakımından ülkemizin en köklü, en temel kurumlarından biridir. Türk polisi, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin önemli bir kurumu olmanın gururu ve bilinci içerisinde görevini en iyi şekilde yerine getirmeye devam etmektedir. Teşkilatımız 179 yıldır bu çağdaş görev anlayışı içerisinde mesleğindeki yenilikleri ve gelişmeleri takip ederek, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği gibi Cumhuriyetin ve yasaların daimi kalkanı olarak sorumluluklarını yerine getirmektedir” diye konuştu. 

 

 

“POLİS-VATANDAŞ DİYALOGU ÇOK ÖNEMLİ”

 

Emniyet teşkilatının, toplumda huzuru ve güveni sağlamak, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, kanunun hakimiyetini ve devlet otoritesini sağlama gibi çok önemli, hayati görevleri üstlendiğini kaydeden Bayraktar, “Bizler bu görevi yerine getirirken, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin bir kurumu olduğumuzu asla unutmuyoruz. Polisin olayları önlemesi, suçluların yakalanabilmesinde polis ve vatandaş diyalogu ne kadar iyi olursa, başarıya o denli ulaşılacağının bilinmesi gerekir. Suçla mücadelede yaşam alanları ve vatandaşlarımızın emniyet ve huzuru için toplumun desteğini almadan tam bir başarı elde etmek mümkün değildir. Teşkilatımızın 179.kuruluş yıldönümünü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de büyük bir coşku ve hep birlikte gururla kutlamanın mutluluğunu hissetmekteyiz. Bu vesile ile devletimizin ve milletimizin selameti uğruna hayatını feda eden tüm şehitlerimizin aziz hatıralarını rahmetle anıyor, gazilerimiz, emeklilerimiz ve halen görevleri başında bulunan meslektaşlarımıza aileleriyle birlikte sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” dedi. Programda Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız ile Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık’ın kutlama mesajları da okundu.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU