Tekirdağ polisi, çocuklara trafik kurallarını öğretiyor

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü, trafik güvenliğine ve polislik mesleğinin önemine dair bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor.

GÜNDEM 17.04.2024 14:26:00 0
Tekirdağ polisi, çocuklara trafik kurallarını öğretiyor

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce Özel Petek Gündüz Bakımevindeki 61 çocuğa trafik eğitimi verildi. Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından önceki gün Özel Petek Gündüz Bakımevindeki 61 çocuğa trafik eğitimi verildi, polislik mesleği tanıtıldı. Çocuklara polislik mesleği sevdirilerek, polisten korkmamaları konusunda bilgilendirme yapıldı. 

 

 

EĞİTİCİ VE EĞLENCELİ ETKİNLİKLER YAPILIYOR 

 

Etkinlikte çocuklara trafik kuralları anlatıldığı gibi aynı zamanda polislik mesleği de tanıtıldı. Çocukların polislere karşı korku geliştirmemesi ve onları yardımsever bireyler olarak görmesi için önemli bilgiler paylaşıldı. Bu sayede çocukların hem kendi güvenlikleri hem de toplumun güvenliği konusunda bilinçli hale gelmesi hedefleniyor. Durum bilinci ve trafik güvenliğiyle ilgili eğitici ve eğlenceli etkinlikler sayesinde çocukların erken yaşlarda doğru bilgilenmeleri ve trafik kazalarının engellenmesine yönelik farkındalıklarının artırılması amaçlanıyor. Ayrıca, sosyal sorumluluk sahibi ve paylaşımcı bir yaklaşım sergileyen polis memurları, çocuklar tarafından güvenilir kahramanlar olarak görülüyor.

 

“ÇOCUKLARIMIZIN GÜVENLİĞİ VE GELECEĞİ EMİN ELLERDE”

 

Toplumsal ilişkileri güçlendirmeyi ve gelecek nesillerin güvenlik güçlerine olumlu bakmasını sağlamayı hedefleyen Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, “Çocuklarımızın güvenliği ve geleceği emin ellerde” dedi. 

 

Haber / İrem BANÇO