Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, ziyaretçi rekoru kırdı

Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, bayramda da ziyaretçilerini ağırladı. Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, bayramda 3 bin 677 ziyaretçi tarafından ziyaret edilerek tüm zamanların ziyaretçi rekorunu kırdı.

KÜLTÜR SANAT 15.04.2024 13:02:00 0
Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, ziyaretçi rekoru kırdı

Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi 1927 yılında Mimar Kazım Tahsin tarafından yapıldı. 1976 yılına kadar Vali Konağı olarak kullanılan müze binası kagir, zemin üzerine iki katlı. Binanın kuzeyinde bulunan girişi mavi beyaz İznik çinileri ile kaplı. Girişin üzerinde kagir iki konsolun taşıdığı balkon yer almaktadır. Balkonun korkuluğu daire ve yıldız motiflerle süslü.

 

 

 

 

 23 BİN 901 ADET ESER BULUNUYOR

 

Üst kat pencereleri beşik kemerli olup, üstü İznik seramikleri ile kaplı. Alt kat pencereli dikdörtgen formda ve denizliklerin altında kabartmalar görülüyor. Binanın batı ve güney kısımlarında yer alan iki adet kagir balkonu var. Binanın çatısı kırma olup kiremitle kaplı. Giriş kapısının üstünde kitabesi mevcut. Müzede, Tekirdağ ve civarında bulunmuş ve tarih öncesi çağlardan günümüze kadar gelen toplam 23 bin 901 adet eser bulunuyor. Müzede 4 bin 863 arkeolojik eser, 17 bin 129 sikke, 1909 etnografik eser ziyarete açık. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU