Tarımsal üretim planlaması toplantısı yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Tarımsal Üretim Planlamasına yönelik toplantı, Edirne İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.

EDİRNE 29.04.2024 16:45:00 0
Tarımsal üretim planlaması toplantısı yapıldı

Tarımsal üretimi planlamak, tarımsal üretimin öngörülebilir ve yönetilebilir olmasını temin etmek, arz güvencesini sağlamak, verimliliği artırmak ve tarımsal üretimi geliştirmek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Tarımsal Üretim Planlamasına yönelik toplantı, Edirne İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı. 

 

 

Toplantıya Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Emre Gürçay, Strateji Geliştirme Başkanlığı Yönetim Bilgi Sistemleri ve İstatistik Daire Başkanı Abdullah Vural, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Tarımsal Üretim Planlama Koordinatörü Sebahattin Keskin, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tarım Havzaları Daire Başkanı Ergin Toprak, Balıkçılık ve Su ürünleri Genel Müdürlüğü Su Ürünleri Mühendisi Nadir Uslu, Edirne İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt, Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, Edirne ve Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü idarecileri ve bağlı kuruluşların yönetici ve personelleri katıldı. 

 

EDİRNE’NİN TARIMSAL VE HAYVANSAL ÜRETİMİ

 

Edirne İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt, açılış konuşmasının ardından Edirne’nin tarımsal ve hayvansal üretimi, projeler ve tarımsal veriler hakkında sunum yaptı. Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca’nın sunumunun ardından Tarım ve Orman Bakanlığı Genel Müdürlüklerinin temsilcileri yaptıkları sunumlarda tarımın gıda üretimi, gıda arz güvenliği ve ekonomik büyüme açısından önemli bir sektör olduğu, ekilemeyen arazilerin üretime kazandırılması, tarımsal üretim yapılan tüm alanların kayıt altına alınması, su merkezli tarım yapılması ve sözleşmeli üretimin yaygınlaştırılması gibi düzenlemeler hakkında bilgiler verdi. Tarımsal Üretim Planlama ve Sözleşmeli Üretim ile alakalı görüş alışverişlerinden sonra konu ile ilgili katılımcıların soruları yanıtlandı. 

 

Haber / Menşure KARDEŞ