Sevgi Evlerinde kalan çocuklarla iftar sofrasında buluştular

Edirne İl Müftülüğü, Dünya Yetimler Günü dolayısıyla Edirne’de Sevgi Evlerinde kalan çocuklarla iftar organizasyonunda buluştu.

EDİRNE 27.03.2024 16:00:00 0
Sevgi Evlerinde kalan çocuklarla iftar sofrasında buluştular

Sevgi Evlerinde görevli olan manevi danışmanların da katıldığı ve çocuklara çeşitli hediyelerin verildiği organizasyonda konuşan İl Müftüsü Hasan Başoğlu, “Dünya Yetimler Günü sebebiyle böyle bir iftar programı düzenledik. Böylece yavrularımıza her zaman olduğu gibi Ramazan ayında da yanlarında olduğumuzu, kendilerine kol kanat gerdiğimizi hissettirmek istedik. Onlar bizim bereket vesilemiz. Onlarla ilgilendiğimiz kadar Allah işlerimizi yoluna koyacak, bunu biliyoruz. Ayrıca yetimlik bize yabancı bir kavram değil” dedi. 

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Peygamberimizin de bir yetim olduğunu ve yetimlerle ilgilenmeyi hep teşvik ettiğini kaydeden Başoğlu,“Dolayısıyla biz bu yavrularımızı hem Allah'ın hem de Resulullah'ın birer emaneti olarak görüyoruz. Bu vesileyle; üniversite öğrencileri, depremzede aileler, lise ve dengi okullarda okuyan öğrencilerimiz ve mahalle halkına yönelik Fatih Camii'mizin altındaki iftar yemeğinin verilmesini sağlayan Vakıflar Bölge Müdürlüğümüze, her akşam gelen misafirlerimizle ilgilenen Kur'an Kursu öğreticilerimize, din görevlilerimize ve manevi rehberlerimize teşekkür ediyorum” dedi. Programa katılan çocuklar ve manevi danışmanlar da bu anlamlı organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

 

Haber / Erdal AYDIN