Sadık Ahmet filminin galası yapıldı

“Sadık Ahmet” filminin galası, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.

KÜLTÜR SANAT 31.01.2024 16:02:00 0
Sadık Ahmet filminin galası yapıldı

1947 yılında Gümülcine'de doğan ve tıp eğitimi aldıktan sonra Yunanistan'da yaşayan, Batı Trakya Türklerinin hakları için verdiği mücadele ile tanınan Dr. Sadık Ahmet'in hikâyesini anlatan TRT ortak yapımı “Sadık Ahmet” filminin galası, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. 

 

 

 

 

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı’nın ev sahipliğinde yapılan galaya Edirne Valisi Yunus Sezer, Kırklareli Valisi Birol Ekici, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, kurucusu merhum Sadık Ahmet olan Dostluk Eşitlik ve Barış Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren, Dr. Sadık Ahmet’in eşi Işık Sadıkahmet, oğlu Levent ile kızı Funda Sadıkahmet, filmin oyuncuları, yapım ekibi ile sanat ve kültür dünyasından davetliler katıldı. 

 

2 ŞUBAT’TA İZLEYİCİYLE BULUŞACAK

 

Çekimleri Edirne’de yapılan, Yunanistan'daki Batı Trakyalı Müslüman Türklerin demokratik hakları için uzun yıllar mücadele veren Dr. Sadık Ahmet'in hayatını anlatan ve çekimleri Edirne’de tamamlanan Sadık Ahmet filmi, 2 Şubat’ta beyazperdede izleyicilerle buluşacak. Filmin başrolünde Turgay Aydın, Nur Fettahoğlu, Erdal Beşikçioğlu yer alırken, kadroda ayrıca Ozan Akbaba, Renan Bilek, Erkan Can, Suzan Kardeş, Doğukan Güngör, Taner Rumeli ve Burak Satıbol gibi isimler yer alıyor. Senaryosunu Mert Dikmen’in kaleme aldığı, yönetmen koltuğunda Hakan Yonat'ın oturduğu filmin yapımcılığını Mahmut Cüneyt Göz, proje tasarımı ve kreatif yapımcılığını ise Muhammet Usta üstleniyor.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU