Raflarda yerini aldı

Edirne’nin tescilli tatlarından olan İpsala pirincinden sonra Meriç Yer Fıstığı da ‘Edirne Yöresel’ markası adı altında market raflarında yerini aldı.

EDİRNE 2.05.2024 17:36:00 0
Raflarda yerini aldı

Marmara Bölgesi’ndeki Tarım Kredi Kooperatiflerinde Edirne’nin tescilli tatlarından olan Meriç Yer Fıstığının da satışına başlandı.

 

SIRADA PEYNİR VE CEVİZ VAR 

 

Edirne Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Edirne’mizin marka ürünleri market raflarında yerini alıyor. Şehrimizin tescilli marka tatlarından İpsala pirincinden sonra; yaklaşık 5️ay süren özverili emekler sonucu hazırlanan coğrafi işaretli Meriç Yer Fıstığı paketlerimiz de Edirne Yöresel markası altında Marmara Bölgesi’ndeki Tarım Kredi Kooperatiflerinin 8️0️0️marketi ile diğer noktalarda hakettiği yeri alıyor.Şimdi sıra Edirne'nin peyniri, cevizi ve diğer tüm marka lezzetlerinde” denildi. 

 

TEK BİR ÇATI ALTINDA TOPLANDI 

 

'Edirne Yöresel' markası, kentte faaliyet gösteren kadın kooperatifleri ve Sosyal Dayanışma Merkezleri'nin (SODAM) bir araya gelmesiyle Edirne Valiliği tarafından hayata geçirildi. Edirne Valiliği, peynirden pirince, fıstıktan tarhanaya kadar kente özgü yöresel ürünlerin tanıtımının artırılması amacıyla kadın kooperatifleri ve SODAM'ları 'Edirne Yöresel' markasıyla tek bir çatı altında topladı.

 

Haber / İrem BANÇO