Özel: Vatandaşın bize verdiği krediyi en iyi şekilde değerlendirmeye mecburuz

Çorlu tren kazası faciasının karar duruşmasına katılmak üzere Çorlu’ya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Çorlu ve Tekirdağ’da çeşitli ziyaretlerde de bulundu.

TEKİRDAĞ 25.04.2024 17:31:00 0
Özel: Vatandaşın bize verdiği krediyi en iyi şekilde değerlendirmeye mecburuz

Çorlu’da 8 Temmuz 2018’de meydana gelen, 7’si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği, 328 kişinin de yaralandığı tren kazası faciasının karar duruşmasına katılmak üzere Çorlu’ya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Çorlu ve Tekirdağ’da çeşitli ziyaretlerde de bulundu. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne gerçekleştirdiği ziyarette konuşan Özel, “Biz iyi yönetimimizle vatandaşın bize 31 Mart’ta verdiği yatırımcı kredisini günü geldiğinde arttırarak vermesini sağlayıp, Türkiye'nin geleceğine yaptığı yatırım ve bize verdiği krediyi en iyi şekilde değerlendirmeye hepimiz mecburuz” dedi. 

 

 

Çorlu’da 8 Temmuz 2018’de meydana gelen, 7’si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği, 328 kişinin de yaralandığı tren kazası faciasının karar duruşmasına katılmak üzere Çorlu’ya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, duruşmanın ardından saat 12.30’da partisinin Çorlu İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. Özel, Çorlu İlçe Başkanı Cüneyt Akar ve partililer tarafından karşılandı. Ziyarette CHP Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun ve Nurten Yontar, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, Çorlu Belediye Başkanın Ahmet Sarıkurt, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Tekirdağ İl Başkanı Şenol Özgür Taşmerdivenli, ilçe belediye başkanları ve partililer de yer aldı. 

 

BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ZİYARET

 

Özgür Özel, CHP Çorlu İlçe Başkanlığı ziyaretinin ardından Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’u makamında ziyaret etti. “Belediye başkanlığımızda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’i, genel başkan yardımcılarımızı, PM üyelerimizi, milletvekillerimizi, il ve ilçe başkanlarımız ile belediye başkanlarımızı ağırlamaktan onur duyduk” diyen Ahmet Sarıkurt, belediyenin çalışmalarıyla ilgili Genel Başkan Özgür Özel’e bilgi verdi. 

 

BU BİZİM İÇİN BİR BAŞARI KRİTERİ DEĞİL

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer’i de makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, “Bir sözünüz çok kıymetliydi bizim için. ‘Candan arkadaşım çok çalışkandır, ne yapar eder sandıktan birinci çıkar’ demiştiniz. Ben de bu sözünüzün gereğini yerine getirdim. Sandıktan birinci çıktık. Yaklaşık yüzde 15 farkla, yaklaşık 100 bine yakın farkla seçimi aldık. Tabi bu bizim için bir başarı kriteri değil. Başarı, bundan sonrası için verdiğimiz sözleri, hedeflediğimiz Tekirdağ’ı daha yaşanabilir, daha güzel, daha sorunsuz, sosyal destekleriyle, sosyal adaletiyle, üstyapısıyla sorunlarını çözmüş bir Tekirdağ, hedefiyle, vizyonuyla çalışıp, inşallah Tekirdağ'ımızı hak etmeyerek taşıdığımızda bizim için başarı budur. Ben de bu ziyaretiniz sebebiyle bu sözü sizlere vermiş olayım” dedi. 

 

“TEKİRDAĞ’IMIZIN GÜCÜNE GÜÇ KATMAK İSTİYORUZ”

 

Tekirdağ’ın çok hızlı göç alan bir il olduğunu ifade eden Yüceer, “Çok güzel bir şehir, mavi gözlü şehrimiz, gerçekten yeşiliyle, doğasıyla, insanıyla, neşesiyle çok güzel bir şehir. Bu arada seçim kampanyasını izleyen arkadaşlarım, Türkiye’den takip eden çok kıymetli arkadaşlarım buradalar. Bana hep dediler ki, ‘Candan çok neşeli bir kampanya yürüttün’, ben de dedim ki, ‘neşeli yürüttüğüm bir kampanya değildi, sadece Tekirdağ'ımızın, Tekirdağlı hemşehrilerimizin neşesini biz yansıtabildik, sizlere ulaştırabildik.’ Dolayısıyla bu neşeye neşe katmak istiyoruz, Tekirdağ'ımızın gücüne güç katmak istiyoruz” diye konuştu. 

 

“TEKİRDAĞ SAHİPSİZ DEĞİL”

 

Tekirdağ’ın sorunlarının da olduğunu ifade eden Yüceer, “Çok hızlı göç alıyoruz, hak ettiğimiz yatırımları maalesef alamıyoruz. Tekirdağ ödediği vergilerinin, maalesef aldığı göçün karşılığını alamayan bir il. Bunu aslında parlamentoda görevim esnasında da birçok defa, bulunduğum her ortamda, kürsüde dile getirdim. Çok hızlı göç almamıza, sorunlarımızın büyümesine rağmen bu yükün altında Tekirdağ tek başına kaldı. Ama biz bu noktada diyoruz ki, Tekirdağ sahipsiz değil. Belediyelerimiz var, bizler varız, verdiğimiz sözler var, sizlerden aldığımız güç var. Bu süreçte ben çok teşekkür ediyorum, Türkiye'nin umudu oldunuz ve 31 Mart'ta bu umudu yeşerttiniz, Türkiye'nin her yerinde. Bu saatten sonra bize düşen, verilmiş sözlerimizi hayata geçirebilmek, iş birliği içinde tüm paydaşlarımızla, her kademedeki bütün partililerimizle, 373 mahallemiz var, hiçbirini ayırt etmeden, 11 ilçemizi birbirinden ayırt etmeden, 1 milyon 200 bine ulaşan nüfusumuzu ayrımsız, ötekisiz bir şekilde, inşallah hak ettiğiniz hizmetlerle buluşturacağız. Ben bunun sözünü veriyorum” dedi. 

 

“BİZE GÜÇ VERDİNİZ”

 

Ziyaretinden dolayı Özgür Özel’e teşekkür eden Yüceer, “O gün bize güç verdiniz, bugün de güç verdiniz. Biz bu güçle, bu hızla, inşallah çalışmaya devam edeceğiz. Hoş geldiniz Sayın Genel Başkanım” diye konuştu. 

 

“BİRLİKTE UZUN BİR YOL YÜRÜDÜK”

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de “Bu ziyaretin bir önemi, bir anlamı, 31 Mart sonrası ilk büyükşehir ziyareti, Tekirdağ Belediyesi’ne. Biz 2011 yılının Haziranından beri Candan Yüceer ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yaptık. Gerçekten Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Candan Hanım hem bir sağlıkçı olarak Sağlık Komisyonu'nda, yine aynı komisyonda kadın haklarıyla ilgili, hem Aile Bakanlığı'nın sorumluluk alanına giren her türlü dezavantajlı grupla ilgili çok önemli çalışmalar yaptı. Partimizi Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nda çok başarıyla temsil etti. Benim tanıdığım Candan Yüceer, emek yoğun çalışan, siyasetini emeğiyle yapan ve önemli başarılar elde eden birisiydi. İkimiz de 2015 yılında illerimizde yapılan ön seçimden birinci çıkmıştık. Yaşımız birbirine yakın, Candan tabi benden daha küçük ama yakın yaşlardayız, abisi sayılırım. Birlikte uzun bir yol yürüdük. 2023'e gelirken çok heyecanlıydık, başarmayı çok istiyorduk. Candan tercihini bundan sonra Tekirdağ'a yerel seçimlerde, yerel yönetimlerde hizmet etmek olarak belirledi. Gerçi seçimlerden başarıyla çıksaydık belki çok daha farklı görevler de olabilirdi. Ama Mayıs ayında yaşadığımız üzüntüden sonra, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olduğunda yapılan ölçme değerlendirmelerde önemli bir avantajı olduğunu gördük. Yeni dönem siyasetimize kadınlara ve gençlere çok önem veriyoruz. Daha önce İl Belediye Başkanı olarak seçilip, Büyükşehir Belediye Başkanı olan Aydın'ın Topuklu Efesi Özlem Çerçioğlu tek büyükşehir adayımızdı. Bu seçimde 5 büyükşehirde kadın aday gösterdik. Sakarya ve Kahramanmaraş'ta adaylarımız galibiyeti bir sonraki sefer tadacaklar inşallah. Ama 3 büyükşehrimizde Tekirdağ, Eskişehir ve Aydın'da kadın belediye başkan adaylarımız var. Büyükşehir kadın belediye başkan adaylarımız. Geçmiş dönemin 3 katı kadın belediye başkanımızla çok önemli işler yapacağız. Ben çok başarılı sonuçlar alacaklarına inanıyorum” dedi. 

 

 

“TÜRKİYE, CHP’Lİ BELEDİYELERİN MORBAYRAK UYGULAMASINI KONUŞACAK”

 

Önümüzdeki dönem Türkiye’nin Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin mor bayrak uygulamasını konuşacağını ifade eden Özel, “Önce belediyelerimizden yeteri kadar kadın istihdamı yaratan, önüne konulan hedefleri gerçekleştiren, kadının çalışma hayatına katılımı için yeterince kreş yapan, sosyal hayata katılımının önündeki engelleri kaldıran, kadınlar için bütün tedbirleri alan, 0-4 yaş arası çocuğu olan kadınların ulaşımını, çocuklarının sütünü sağlayan belediyelerde, belli kriterleri ilan ettiğimiz belediyelerde, o belediyelerimize kadınların mücadelesine destek verdikleri için mor bayrak vereceğiz. Sonra da o belediyeler yukarıdan aşağıya doğru kendi görev yaptıkları yerde, kendi denetimine tabi olan müesseselerde, esnaflarda, lokantalarda, iş yerlerinde ilk önce kolay uyulabilir kriterler koyup, dönem içinde onları arttırarak, kadın emeğini değerlendiren, kadın istihdamını arttıran, kadının hayatını kolaylaştıran standartları sağlayan iş yerlerine mor bayrak verecekler. Biz de ‘mor bayrağı görüyorsanız burada kadın emeğine saygı vardır, kadın istihdamı vardır. Buradan alışveriş yaparsanız kadınları desteklemiş olursunuz’ diyeceğiz. Bu Türkiye'nin belli standartları sağlaması için de yerel yönetimlerden çok önemli bir hamle olacak. Ben bu anlamda sabahleyin Çorlu Belediye Başkanımız bu konuda oldukça iddialı olduklarını söylemişti. Zaten Candan Yüceer'in meclis mücadelesi kadın hakları mücadelesi ile geçmiştir. Hukuk ve seçim işlerinden sorumlu Sayın Genel Başkanımız üzerinde taşıdığı ceketi bugün tesadüfen giymiş değildir. Bunun yanında Kadın Kolları Genel Başkanımız bu konularda hem kadına karşı şiddet noktasında sadece farkındalık yaratmak için değil, diğer taraftan kurmuş oldukları çağrı merkeziyle ve yaşamak projesiyle çok önemli işler yapıyorlar. Tekirdağ Kadın Kolları Başkanımızınız, bugün Çorlu'da, Süleymanpaşa’da kadın kolları başkanlarımızın emeklerine teşekkür etmek isterim” diye konuştu. 

 

“TEKİRDAĞ, CUMHURİYET KENTİ OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA İSPATLADI”

 

Candan Yüceer’in bayrağı kadın milletvekili Nurten Yontar’a teslim ettiğini söyleyen Özel, “Çok uzun yıllardır alışıla geldiği gibi Tekirdağımızda yine kadının temsili söz konusu. İlerleyen zamanlarda çok daha fazla kadın belediye başkanımızın olmasını ümit ediyoruz. Bugün çok sayıda belediye meclis üyemizle, kent konseyi başkanımızla, sayıları 3'e katlanan kadın muhtarlarımızla Tekirdağ bir cumhuriyet kenti olduğunu bir kez daha ispatlamış durumda” dedi. 

 

“YERELDEKİ BAŞARIMIZ, GENELDEKİ İKTİDARIMIZIN ÖNÜNÜ AÇACAK”

 

Gençlere, kadınlara, sosyal politikalara önem vermeye devam edeceklerini kaydeden Özgür Özel, “Bugün kapının girişinde,sabahleyin Çorlu Belediyesi'nde belediye başkanımızın mal bildirimini gördüm. Buradan Denizli’ye geçeceğimiz için Süleymanpaşa Belediyemize gidemedik ama o da fotoğrafını gösterdi. Candan Yüceer kapının girişine, binaya mal bildirimini astı. Biz kampanya boyunca bunu söylemiştik. Bazı belediye başkanlarımız Mansur Başkan gibi seçimi çoktan kazanmış başkanlar önceden astılar. Burada tabi Candan Başkan ilk kez adaydı. Bugün kapıda mal bildirimini gördük. Bu özgüveni yüksek, temiz belediyeciliğin, temiz yerel yönetimlerin taahhüdüdür. Bunlar çok kıymetlidir. Türkiye'deki nüfusun yüzde 65’ine, ekonominin yüzde 80’ine, toplanan vergilerin yüzde 86’sına hizmet ediyoruz. Ve yereldeki başarımız, geneldeki iktidarımızın önünü açacak. Atatürk'ün belediye başkanları, Atatürk'ün partisinin belediye başkanları, Atatürk'ün partisinin ikinci yüzyılın ilk genel seçiminde iktidar olmasının yolunu açacak. İyi kamu görevi, şeffaf yönetim, adil yönetim, Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarının yolunu açacak” diye konuştu. 

 

ONLARLA BİRLİKTE TÜRKİYE İTTİFAKI'NI İKTİDAR YAPACAĞIZ”

 

Bugün Cumhuriyet Halk Partisi'nin yerelde kazanmış olduğu başarının sadece kendisine ait bir başarı olmadığını söyleyen Özel, “Çağrımız Tekirdağ'da Tekirdağ İttifakı'naydı. Türkiye'de Türkiye İttifakı'naydı. Tekirdağ'ın aslan sosyal demokratları partimizdedir, bizimledir ve Tekirdağ İttifakı'ndadır. Ama sadece onlardan oy almadık. Tekirdağ'da neredeyse her iki oyun bir tanesini alırken aldığımız oyda milliyetçi demokratların payı vardır. Geçmişte başka partilerde olsa da bugün Cumhuriyet Halk Partisi'ne oyunu vermiş milliyetçi demokratların oyunun kıymetini bileceğiz. Onları pişman etmeyeceğiz. Bu belediye onların da belediyesidir. Yalandan ve haramdan bıkmış muhafazakar demokratlar bu seçimde dürüst, iyi yönetim için Türkiye İttifakı'na gelirken, Tekirdağ'da da Tekirdağ İttifakı'nda bize oy verdiler. Onları pişman etmeyeceğiz. Tekirdağ'da yerlilik çok önemli olduğu kadar dışarıdan göç alan bir yerdir. Çok sayıda Kürt kardeşimi oy verdiği için pişman etmeyeceğiz. Yine İç Anadolu'dan, Doğu Anadolu'dan, Güney Doğu Anadolu'dan gelmiş, Tekirdağ'a yerleşmiş vatandaşlarımızın hiçbirini pişman etmeyeceğiz. Ve onlarla birlikte Türkiye İttifakı'nı iktidar yapacağız” ifadelerini kullandı. 

 

“TÜMVATANDAŞLARIN YÜZÜ GÜLECEK”

 

Türkiye İttifakı iktidar olduğunda artık sadece yandaşların değil bütün vatandaşların yüzünün güleceğini dile getiren Özgür Özel, “Türkiye İttifakı iktidar olduğunda sadece bir partiye mensup olanlar değil tüm siyasi görüşten olan tüm yoksullar, tüm emekliler, tüm memurlar, tüm emekçilerin yüzü gülecek.Türkiye İttifakı'nda gençlerin yüzü gülecek. Biz bugün 20 gün gençlerin yüzünü güldürdük, memnun oldular. Ama gençler okulda barınma sorunlarıyla, emekliler 10 bin lirayı kiraya verirlerse aç karınlarıyla, yemeğe verirlerse sokakta kalışlarıyla ağır bir ekonomik krize karşı karşıyalar. Kredi kartları birinden çekip öbürüne kapatılırken kar topu gibi büyüyor. Esnafın ve vatandaşın kredi kartı borcu büyüyor. Ayçiçek üreticisinden başlayarak burada, buğday üreticisi, hububat, tahıl üreticileri çok zor durumdalar. Bunların hepsinin sesi olmaya çalışacağız ama onların yüzünü güldürmek için hep birlikte iktidar olmak için çalışacağız. Burada yerel yöneticilere, büyükşehirlere, illere, ilçelere ve örgütümüze, il başkanlarımıza, ilçe başkanlarımıza çok önemli görevler düşüyor. Biz bu dönemi iyi geçirdiğimiz takdirde zaten bıçak kemikte, millet bize mesajı verdi 31 Mart'ta, ‘böyle siyaset yapın, ben size kredi veriyorum’ dedi. ‘Türkiye'nin geleceğine sizinle yatırım yapacağım’ dedi. ‘Size tüketmeniz için tüketici kredisi vermiyorum. Türkiye'nin geleceğine yatırım yapmak için bir yatırımcı kredisi sağlıyorum’ dedi. Unutmayın banka müdürleri yatırımcı kredisini verir, kar eden şirkete kredinin bitmesine yakın gider. Genel müdürlüğümüz sizin kredinizi genişletti, daha çok kullanır mısınız der ama şirkette işler kötü gidiyorsa dönem soru gelmeden krediyi kapamaya kalkar. Biz iyi yönetimimizle vatandaşın yatırımcı kredisini günü geldiğinde arttırarak vermesini sağlayıp, Türkiye'nin geleceğine yaptığı yatırım ve bize açtığı krediyi en iyi şekilde değerlendirmeye hepimiz mecburuz” dedi. 

 

ONLAR VATANDAŞIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK, BİZİM DE YÜZÜMÜZ GÜLECEK

 

Bu salondaki Tekirdağ'ın siyasetçilerine ve belediye başkanlarına, belediye meclis üyelerine sonsuz bir güven duyduğunu söyleyen Özel, “Kendilerini tanıyorum, biliyorum, inanıyorum. Bu cumhuriyet kentinde sağ olsunlar Atatürk'ün emaneti bayrağımızı yere düşürmediler. Bundan sonra da büyük başarıları, onların başarıları, azimleri, becerileri, dürüstlükleriyle mutlaka hep birlikte sağlayacağız. 31 Mart gecesi onlarla gurur duyduk. Bundan sonra yapacakları faaliyetlerle, yapacakları hizmetlerle onurlanacağız, gururlanacağız. Onlar vatandaşın yüzünü güldürecek, bizim de yüzümüz gülecek. Hepsine başarılar diliyorum. Kolay gelsin, hepinizi çok seviyoruz, yolunuz açık olsun” dedi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU