"Orman Benim" kampanyası etkinliği düzenlendi

"Orman Benim" kampanyası kapsamında Kırklareli Valisi Birol Ekici’nin katılımıyla Demircihalil Köyü’nde orman altı yanıcı maddelerin azaltılması etkinliği düzenlendi.

KIRKLARELİ 4.05.2024 10:07:00 0

Ormanları yangınlardan korumak için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından önceki gün saat 10.00’da 81 ilde eş zamanlı başlatılan "Orman Benim" kampanyası kapsamında Kırklareli Valisi Birol Ekici’nin katılımıyla Demircihalil Köyü’nde orman altı yanıcı maddelerin azaltılması etkinliği düzenlendi. 

 

Vali Birol Ekici ve beraberindeki il protokolü, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Jandarma, Orman İşletme personelleri ve öğrenciler ile birlikte çevre temizliği yaparak yangınlara sebebiyet verebilecek kuru dal, kozalak, cam ve plastik atık gibi maddeleri temizledi. 

 

“YÜZDE 90’I İNSAN KAYNAKLI”

 

Etkinlikte konuşan Vali Birol Ekici, “Ülkemizde çıkan Orman Yangınlarının yüzde 90’ı maalesef insan kaynaklıdır. Yol kenarına düşüncesizce atılan bir cam şişe veya sigara izmariti, söndürülmeden gidilen piknik ateşi ormanlarımızın felaketi olmaktadır.Bugün buradaki amacımız Orman Benim kampanyasıyla toplum bilinci oluşturmak ve hepimize emanet edilen orman varlığımızı en iyi şekilde çocuklarımıza miras bırakmak için farkındalık oluşturmaktır.Bu kapsamda bugün sizlerin sayesinde bu alandaki çöpleri toplayarak ve yanıcı maddeleri azaltarak hem yangın riskini azaltacağız hem de daha temiz bir çevre için katkıda bulunacağız.Orman Benim Kampanyasının tüm vatandaşlarımızca sahiplenilmesini temenni ediyor ve etkinliğimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

“TOPLUM OLARAK HEPİMİZİN GÖREVİ VE SORUMLULUĞU”

 

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından “Orman Benim” Kampanyası ile ilgili yapılan açıklamada da “Ülkemiz yüz ölçümünün yüzde 30'u ormandır. Bu devasa alanda Tarım ve Orman Bakanlığımıza bağlı Orman Genel Müdürlüğümüz, orman yangınlarını önlemek için orman yolları, yangın önleme şeritleri, orman bakımı, enerji nakil hattı altları yakınında yanıcı etmenlerin temizliği gibi birçok çalışmayı gerçekleştirmektedir. Ancak alanın büyüklüğü göz önünde bulundurulduğunda bu alanı çöp ve atıklardan arınmış hale getirmek, temiz tutmak, korumak sadece bir kurumun değil, toplum olarak hepimizin görevi ve sorumluluğudur” denildi.

 

 

“ÖNEMLİ BİR ROLE SAHİP”

 

Orman yangınlarının yüzde 90'ının insan kaynaklı nedenlerle başladığını düşünüldüğünde ormana atılan atıkların orman yangınlarının çıkması ve ilerlemesinde önemli role sahip olduğu belirtilen açıklamada ““Orman Benim" kampanyasıyla toplumsal bilincin oluşması ve geliştirilmesi adına ormanın hepimizin emaneti olduğu ve hep birlikte korumamız gerektiğini, orman yangınlarını önleme konusunda milletçe alacağımız tedbirlerin olduğunu kamuoyuna anlatacağız.Doğaya atılan cam, plastik, kâğıt vs. gibi atıkların orman yangınına sebep olduğu için son derece tehlikeli olduğunu toplum olarak hepimiz biliyoruz. Bizim için havayı ve suyu temizleyen ormanlarımızı atıklardan temizlemek için hep birlikte harekete geçiyoruz” ifadelerine yer verildi. Açıklamada “Her yıl seyahat halindeki araçlardan atılan, ormana yakın yerleşim yerlerinde rüzgarlarla ormana sürüklenen, orman yakınında yapılan piknik gibi etkinlikler sonrası bırakılan ve doğaya karışan atıkları çocuk, genç, erkek, kadın demeden 81 ilimizde bir olarak hep beraber topluyoruz ormanlarımızı hep birlikte koruyoruz” denildi. 

 

Haber / Menşure KARDEŞ