Neyzen Burcu Karadağ, Çerkezköylüleri manevi yolculuğa çıkardı

Türkiye’nin ilk kadın Neyzeni Burcu Karadağ ve orkestrası, “Şems’in 40 Kuralı”nı öğreten eserleri seslendirdiği konserde, Çerkezköylüleri semazenler eşliğinde manevi bir yolculuğa çıkardı.

TEKİRDAĞ 29.03.2024 13:03:00 0
Neyzen Burcu Karadağ, Çerkezköylüleri manevi yolculuğa çıkardı

Türkiye’nin ilk kadın Neyzeni Burcu Karadağ, “Şems’in 40 Kuralı” isimli konserde Çerkezköylülerle buluştu. 

 

SEMAZENLER DE PROGRAMA DERİNLİK KATTI

 

Önceki akşam saat 21.30’da Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen konserde Mevlevi ayinlerinden bölümler ve tasavvuf müziğinin seçkin eserlerini seslendiren Burcu Karadağ ve orkestrası, Çerkezköylüleri semazenler eşliğinde manevi yolculuğa çıkardı. Müzisyen Burcu Karadağ ve piyanoda Ozan Sarıboğa, kanunda Onur Cicin, perküsyonda Mehmet Akatay’ınkonuklarını ilahi bir yolculuğa çıkardığı Tasavvuf Konseri’nde, Yazar Elif Şafak’ın Aşk isimli kitabında geçen ve her biri insanlık için özel mesajlar taşıyan Şems-i’n Kırk kuralı, sahnedeki ekrana bir bir yansırken, Musiki nağmeler eşliğinde vecde gelip dönen semazenler ise programa derinlik kattı.

 

ÇİÇEK TAKDİM ETTİ

 

Burcu Karadağ’ın ney performansı kulakların pasını silerken, bu usta icraaya semazenler de maneviyatları ile eşlik etti. Konserin sonunda Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gizem Tuna tarafından Neyzen Burcu Karadağ’a çiçek takdim edildi. 

 

“ÇERKEZKÖY HER ZAMAN BİZİM İÇİN ÖZEL”

 

Çerkezköylülerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Neyzen Burcu Karadağ, “Bu özel Ramazan akşamını bizlerle paylaştığınız için çok teşekkür ediyoruz. Kültür Müdürlüğümüze ve sevgili Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum beni ve arkadaşlarımı sizlerle buluşturdukları için. Hazreti Mevlâna ve Şems’in yolundan gitmek her zaman bizim en büyük düsturumuz olmuştur. Her zaman barış, her zaman dostluk, her zaman kardeşlik ve her zaman sevgi diyoruz. Bu naçizane 40 kuralı da sizlerle paylaştığımız için çok mutluyuz. Bizim müziğimizi aşk ile, sevgi ile paylaştığınız için, bu akşam burada olduğunuz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Çerkezköy her zaman bizim için çok özel. Oksijeni bile farklı, gelir gelmez fark ettik. Buradan oksijen alıp büyük bir sağlıkla İstanbul’a döneceğiz. Ayaklarınıza sağlık. Şimdiden hayırlı bayramlarınız olsun” dedi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU