Lise öğrencileri tarımın geleceğine ışık tutuyor

Kırklareli Istranca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Tarım Sınıfı, Kırklareli’nde tarımın gelişmesine katkı sunuyor.

KIRKLARELİ 8.05.2024 10:58:00 0
Lise öğrencileri tarımın geleceğine ışık tutuyor

Kırklareli Valisi Birol Ekici, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özef sunve Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, Kırklareli Istranca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Tarım Sınıfı tarafından oluşturulan serayı gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

 

Kırklareli Istranca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Tarım Sınıfı, Kırklareli’nde tarımın gelişmesine katkı sunuyor. 

 

“ÇOCUKLARINIZI GÖNÜL RAHATLIĞIYLA EMANET EDEBİLİRSİNİZ” 

 

Kırklareli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, “Tarımsal alandaki bilgi, beceri, uygulama ve teknolojilerin üreticilere aktarılması ve öğretilmesigerekliliğinden yola çıkılarak bu konuda faaliyet gösteren eğitim kurumlarının önemi daha da belirginhale geliyor. Bu kapsamda ilimizde 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda ders başı yapan KırklareliIstranca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Tarım Alanı’nda lise öğrencilerine hem teknik hem de uygulamalı eğitim veriliyor. Okulun kontenjanı 30 kişi olup, Anadolu Teknik Program türünde TarımAlanı’nda LGS sonucuna göre merkezi yerleştirme ile öğrenci alıyor. Tarım Kenti Kırklareli’nde tarıma bilimsel metotlarla yaklaşmak isteyen öğrencilerin eğitim gördüğü okulda taşımalıve pansiyonda konaklama imkânı da bulunuyor. Gönül rahatlığı ile velilerimiz çocuklarını, ülkemiz vebölgemiz tarımına büyük katkısı olacak Kırklareli Istranca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne emanet edebilirler” dedi. 

 

İHTİYAÇ DUYULAN KİŞİ VE KURUMLARA ULAŞTIRILIYOR 

 

Kırklareli Istranca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde aktif şekilde kullanılan sera ve tarlaların yer aldığını kaydeden Ilık, “Öğrencilerimiz seralarda birçok ürün yetiştiriyor. Tarım alanında eğitim gören öğrencilerimiz, haftada 8 saat uygulama dersinde seradaki ürünlerin bakımlarını gerçekleştiriyor. Öğrencilerimiz ürünlerimizin hasadını yaparak, ihtiyaç duyulankurum ve kişilere ulaştırıyor.Mezun olan öğrencilerimiz; Tarım Bakanlığı’na bağlı kuruluşlarda, Tarımsal Araştırma Enstitüleri’nde,Tarımsal Üretim İstasyonlarında, Meyve ve Sebze Yetiştiricisi Çiftliklerde, Asma Yetiştiricisi Çiftliklerde, Mantar Yetiştiricisi Çiftlilerde, Organik ve Alternatif Ürün Yetiştiricisi Çiftliklerde, FidanYetiştiricisi ve Sebze Tohumu Yetiştiricisi Çiftliklerde çalışabilmektedirler” dedi.

 

Haber / Abdullah GÜMÜŞ