Karakoç, ülküdaşlarını Topkapı Surlarında ağırladı

“Ülkücü Delikanlılar Vuslat Kervanı” adıyla uzun zamandır bir araya gelen ülkücüler, bu kez Topkapı Surlarında ülkücülerin Evliya Çelebisi olarak nitelendirilen Erdem Karakoç’un iftarında buluştu.

SİYASET 28.03.2024 15:09:00 0
Karakoç, ülküdaşlarını Topkapı Surlarında ağırladı

Ülkücüler, Başbuğ Alparslan Türkeş’in rahmetli olmadan önce yaptığı bir duasıyla iftarlarını yaparken, iftar sonrası toplantının açılış konuşmasını ülkücü hareketin Dede Korkut’u Orhan Çakıroğlu yaptı. Her zamanki gibi ülkücülerin bedenen yaşlansalar da ruhen hep 19 yaşında olduklarını ifade eden Çakıroğlu, “Besmele 19 harftir ve ülkücüler de bu sebeple 19 yaşındadır. Bu genç ruhlar İslam’a ve şanlı Resulüne gönülden bağlıdır. Ülkücü hakikat yolundadır ve bu hususta gözünü kırpmadan canını verir. Ülkücü hayatını İslam’a ve Resule adamış insandır ve bu yoldan asla dönmez” dedi. 

 

“ÜLKÜCÜNÜN YOLU ÇETİNDİR”

 

Ülkücünün yolunun çetin olduğunu ifade eden Çakıroğlu, “Bunu bildiğimiz için ‘Yufka yüreklilerle çetin yollar aşınmaz’ deriz. Ülkücüler, Türk milletinin varlık sebebidir. Ülkücü, milleti var olsun diye davasında yok olmuş kişidir” diye konuştu. Ülkücülerin dünyaya adalet getirecek bir ocağın mensupları olduğunu, bu yolda ilerleyenlerin asla ikbal ve menfaat peşinde koşmadıklarını ifade eden Çakıroğlu, “Yolumuz İlay-ı Kelimetullah’tır. Biz bu misyon için can vermeye söz verdik. Sözünü yerine getirmeyen Ülkücü olamaz. Ülkücünün yolunda ikbal yoktur, menfaat yoktur. Ülkücü ocağına partisine bağlı kişidir” diye konuştu. 

 

“OCAĞIMIZ ÜLKÜ OCAKLARI, PARTİMİZ MHP’DİR”

 

Ülküdaşlarını ağırlayan İstanbul Ülkü Ocakları eski Başkanı Erdem Karakoç ise, “Biz ülkücüyüz. Ocağımız Ülkü Ocakları, partimiz MHP’dir. Bizler bir araya gelirken maksadımız bellidir. Bütün firavun oyunları bozmak için bir araya geliyoruz. Kucağımızı açtık sağa sola gidenleri de baba ocağına bekliyoruz.Biz Osmanlı’nın torunlarıyız. Bizim kavgamız Gazi Mustafa Kemal’in gömdüğü ama bazılarının ısrarla ortaya çıkarmaya çalıştığı mandacı zihniyetledir. Milliyetçiler batıdan medet uman mandacı zihniyeti her zaman yenecektir. Bizler geçmişte her türlü vesayet rejimlerine dur dediğimiz gibi şimdi de diyoruz. Biz ülkücüler her zaman milletle beraber olduk. 15 Temmuz’da herkes şaşkınken liderimiz Devlet Bahçeli ‘devletin yanındayız’ deyip milli güçleri harekete geçirdi. 12 Eylül’de onların çocukları kazanmıştı. 15 Temmuz’da bizim çocuklarımız kazandı. Biz Başbuğumuzun çağırdığı hak yolundayız, Ülkü ocaklıyız, MHP’liyiz. Partimiz neyi işaret ediyorsa biz o yoldayız” dedi. 

 

“BİZE LAF EDECEKLERİNE İÇTİKLERİ ANTLARINA SAHİP ÇIKSINLAR”

 

Daha sonra kürsüye çıkan Hayrettin Alp ise, söze Vuslat Kervanına katılan bütün ülküdaşlarını selamlayarak “Değerli ülküdaşlarım. Bizim ocağımızda yetişip daha sonra makam ve mevki uğruna başka yerlere giden arkadaşlarıma çok üzülüyorum. Ülkücülük yolunda ilerlerken bu tür makam mevki asla söz konusu olmamalıdır. Ne yazık ki küçük menfaatler uğruna parti parti dolaşanlar var ve gittikleri yerlerden bize hücum ediyorlar. Bizdeyken ant içtikleri davalarını unutmuşlar bize laf ediyorlar. Bunların bize laf etmeye hiçbir hakları yoktur. Bize laf edeceklerine içtikleri antlarına sahip çıksınlar. Bizim baba ocağımız MHP’dir ve bu seçimde de oylarımız ittifak yaptığımız Cumhur ittifakınadır” dedi. Sırasıyla söz alan Mustafa Can, Mahmut Yıldırım, İsmet Koçak ve Engin Kahveci günün anlamına ilişkin konuşup şiirler okudular. Taş medreseli rahmetli Halil Durmaz’ın eşi Perihan Durmaz da böyle toplantıların yapılmasından gurur duyduğunu ve bu tür birlikteliklerin kendisine moral ve güç verdiğini dile getirdi belirterek “Hepsinin yüreği büyük ülkücüler, vatanın vakit kaybetmeden yönetimine gelmelidir” diye konuştu. 

 

“ÜLKÜCÜ HAREKET TÜRK MİLLETİNİN DİNAMOSUDUR”

 

Ülkücü harekette önemli görevler yaptıktan sonra milletvekili olarak TBMM’de de bulunan Ahmet Çakar ise, ülkenin geleceğinin ülkücülerin çalışmasına, gayretine bağlı olduğunu belirterek “Ülkücü hareket Türk milletinin dinamosudur. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de en önemli misyonları ülkücüler üstlenmek zorundadır. Ülkücü fikir bir an önce iktidar olmalıdır. Ancak şimdilik reel politik gereği Milliyetçi hareket partisi Cumhur ittifakı diye bir ittifak kurduk. Bu siyaseti takip ediyoruz. Cumhur ittifakının adaylarını destekliyoruz. Bizim asıl gayemiz bütün dünyada Türk birliğini başarmaktır. Yaptığımız bütün çalışmalar bunun içindir” dedi. Ülkücüler toplantı sonunda hep bir ağızdan Kürşat Marşı’nı okudu.

 

Haber / Şaban KARDEŞ